fbpx

LOPOV NE ODUSTAJE, I DALJE BI PLJAČKAO

Do petka se predaju kandidature za unutarstranačke izbore Županijske organizacije i Gradske organizacije HDZ-a. Za Gradsku organizaciju HDZ-a za kandidata se spominje Šime Erlić dok se za Županijsku organizaciju HDZ-a opet gura lopov i grobar Zadra – Božidar Kalmeta.

Nisu mu bile dovoljne sve dosadašnje godine nego mora pljačkati i dalje.

Koliko još toga treba opljačkati i uništiti kako bi lopov Kalmeta odustao od kandidature? Zar ne postoje mlađi, pošteniji i pametniji kadar u HDZ-u koji bi mogao preuzeti napokon njegovu poziciju? Zar mu zaista nije dosta?

Kalmeta je u hrvatskoj politici postao sinonim za afere i malverzacije javnim novcem. Još od vremena kada je bio gradonačelnik, na Kalmetu su se lijepile afere jedna za drugom. Od gospodina 15% kako su ga znakovito zvali za vrijeme dok je bio gradonačelnih pa do ministra u Sanaderevoj vladi i višestrukog farbanja tunela. Kalmeti zaista nikad nije dosta!

Bez obzira na Plenkovićevu odluku da se Kalmeta i njegov kadar udalje sa važnijih pozicija, Kalmeta ne odustaje. Kandira se na mjesto Županijske organizacije HDZ-a te želi zagrabiti još veći komad kolača.

Njegova glad za političkom moći i javnim novcem je neutaživa
I dok se Hrvatska urušava pod pritiskom pandemije, loše turističke sezone i uopće lošeg stanja ekonomije, dok bolnice nemaju novca za lijekove ostavljajući smrtno bolesne pacijente da se brinu sami o sebi, Kalmeta se u manirima pravog političkog manipulatora i lopova brine samo oko toga da on i dalje ostane na poziciji kontrole, da kontrolira sve u Zadarskoj županiji. Tu poglavito govorimo o javnom, proračunskom novcu te svim znakovitijim i vrijednijim privatnim investicijama od kojih on uvijek otme dobar dio kolača. Praktički, ako pokrenete posao u Zadarskoj županiji, ne radite za sebe, radite za Kalmetu!

I dok Kalmeta osmišljava svoju kandidaturu, mediji se bave najnovijim Kalmetinim malverzacijama oko Detaljnog plana uređenja stambeno-poslovnog naselja uz Murvičku ulicu. Tamo se planira izgraditi još 380 stanova te javna garaža sa 84 parkirna mjesta, a HDZ predvođen Kalmetom gura izmjenu Detaljnog prostornog plana kako bi pogodovao investitorima, o čemu smo već pisali.

Koliko milijuna eura iznosi provizija od 15% na 380 stanova i javnu garažu?

Koliko milijuna će ponovno lopovčina staviti sebi u džep dok se smije naslikavajući se za medije i promovirajući sebe kao idealan izbor za Županijsku organizaciju HDZ-a?