fbpx

LOPOVI NE SPAVAJU Prenamijenili zemljište u Murvičkoj i pogodovali investitoru

Zadarski lopovi ponovno muljaju, rade izmjene i dopune Detaljnog plana uređenja stambeno-poslovnog naselja uz Murvičku ulicu gdje se nekada nalazio pogon Kemoplasta. Što radi policija? Načelnik Dražina se nalazi u skrivenom separeu u Tamarisa i sa Kalmetom ždere janjetinu – to policija radi.

Zgrade u Murvičkoj su već trebali graditi Slovenci, ali je projekt propao zbog malverzacija sa Novom kreditnom bankom Maribor i stečaja Mariborske nadbiskupije. U međuvremenu teren je kupila tvrtka iz Zagreba.

Gradskom vijeću novi vlasnici zemljišta uputili su prijedlog odluke o izmjeni DPU, kojega bi oni sami financirali. Bilo bi bitno naglasiti da je preporuka sudova da planove izrađuju jedinice lokalne samouprave, jer se na taj način jamči zaštita javnog interesa, no gradovi i općine, a ponajviše Grad Zadar, zbog nedodstatka financija (čitaj: pljačke), često taj trošak prepuštaju investitoru, koji onda maksimalno iskorištava prostorne resurse, logično, za vlastiti, a ne javni interes.

Spomenuto zemljište u Murvičkoj bio je bivši pogon Kemoplasta te samim time taj teren već ima kompletnu infrastrukturu, vodu i struju, koja je industrijska, čime je investitor lišen uobičajenih troškova. Teren samim time ima višestruko veću vrijednost, a investitor veći profit. No nije dovoljno samo to, treba dodatno prenamjeniti DPU u korist investitora.

Kalmeta misli da su građani glupi i naivni

Koliko moramo biti naivni da bi vjerovali kako lokalni politički šerifi nemaju svoje prste u profitu od tog projekta? DPU plaća investitor i radi ga prema vlastitim potrebama i kalkulacijama. Na zemljištu je već priključena voda i industrijska struja, a mi bi naivno trebali vjerovati kako im Kalmeta i njegovi politički poltroni to dopuštaju. Trebali bi vjerovati kako oni mirno sjede i gledaju kako zagrebačka tvrtka gradi i zarađuje u ‘njihovom gradu’. U takve priče ne vjeruju više ni mala djeca.

Upravo na komunalnim davanjima, s obzirom da je tamo već bio veliki pogon Kemoplasta, i već postojećim priključcima vode industrijskog kapaciteta te također industrijske struje od nekoliko megavata budući investitor ima najveću uštedu odnosno profit. To su predstavnici Gradske uprave zaboravili spomenuti, kao što su zaboravili spomenuti da isti teren već ima komunalnu dozvolu za velik broj kubičnih metara već postojećih industrijskih zgrada, a što umanjuje ukupna komunalna davanja. Kad uračunamo cijenu terena te lokaciju terena u samom centru grada, investitor je zaradio i prije prodaje stanova. Upravo tu je oštećen javni interes grada i građana u korist privatnog interesa nekolicine kojima Kalmeta drži leđa. Upravo tu se otvorio ‘prolaz’ za torbe eura koje dolaze u ruke našim lopovima prevođenima Kametom, a koji nas nesmetano pljačkaju već 30 godina. Ovo je samo još jedna u nizu nebrojeno mnogo Kalmetinih pljački kojima svjedoćimo svakodnevno.

Što policija radi po pitanju Kalmetine pljačke?
Načelnik policije Anton Dražina prvenstveno je dobar prijatelj sa Kalmetom, koji je glavni organizator svake političko-kriminalne akcije i pljačke javnog novca u kojima nestaju milijuni eura još od devedesetih. Načelnik Dražina, umjesto da istražuje Kalmetu i njegov kriminal, on sa njim redovito ruča u skrivenom separeu restorana Tamaris. Svedoci tih susreta potvrdili su nam kako Kalmeta govori i maše prstom dok Dražina klima glavom i zapisuje očito Kalmetne naredbe.

U svemu tome potporu im daje glavni krim inspektor Boro Mršić. Zadarska krim policija, umjesto da istražuje kriminalne radnje Kalmete i njegovih političkih poltrona kao i poslovnih partnera u čijem ‘poslovanju’ svakodnevno nestaju milijuni javnog novca, policija se bavi upravo Kalmetinim političkim i privatnim obračunima. Podmeću kriminane radnje i kaznene prijave svima onima koje Kalmeta smatra smetnjom u svojoj pljački. Pripadnici policije pod kontrolom i nalogom načelnika Dražine uhode, zastrašuju pa i prijete novinarima koji istražuju i pišu o Kalmetinim poslovima. Prema tome znamo da motiv njihovih čestih zajedničkih ručkova nije samo – žderanje.