fbpx

Osumnjičen za 11 teških krađa

Policijski službenici Prve i Druge policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči za više imovinskih kaznenih djela, i to za 11 teških krađa u razne poslovne, trgovačke i ugostiteljske objekte na području Zadra, kao i za kazneno djelo izazivanje nereda

Sumnjiči ga se da je dana 07./08. studenog 2020.godine u ulici Domovinskog rata najprije provalio u frizerski salon 37-godišnje vlasnice, odakle je otuđio novac, a potom i u prostorije obližnje agencije u vlasništvu 63-godišnjaka, odakle nije ništa otuđio te da je u istom periodu provalio i u knjigovodstveni servis u ulici Andrije Hebranga u Zadru, odakle nije ništa otuđio.

Isto tako ga se sumnjiči da je 08. studenog u ulici Matije Gupca provalio u trgovinu trgovačkog društva, odakle je otuđio novac iz registar kase.
Također ga se sumnjiči da je 05. studenog na Benkovačkoj cesti provalio u trgovinu trgovačkog društva odakle je otuđio novac, a potom pokušao provaliti i u drugu trgovinu u istom objektu, u čemu nije uspio dok su na vratima nastala oštećenja. Te da je dana 05./06. studenog tijekom noći pokušao provaliti u ugostiteljski objekt u Varaždinskoj ulici

Nadalje sumnjiči ga se da je 26. listopada u noćnim satima u ulici Ivana Mažuranića provalio u ugostiteljski objekt 37-godišnje vlasnice, odakle je otuđio novac. Dok se sumnjiči da je 23./24. ožujka 2020.godine na ulici Hrvatskog sabora provalio u prostorije poslovnice trgovačkog društva, odakle je otuđio metalnu kasu, a isto tako da je provalio i u susjedne prostorije drugog trgovačkog društva, odakle nije ništa otuđio. Također ga se sumnjiči da je prošle godine, 05. prosinca, u ulici Vlatka Mačeka provalio u vulkanizersku radnju trgovačkog društva, odakle je otuđio metalnu kasu s novcem.

Sveukupna materijalna šteta nastala provalnim krađama iznosi oko 28.000,00 kuna.

Na kraju, 34-godišnjaka se također sumnjiči za kazneno djelo izazivanje nereda, počinjenog dana 12. srpnja 2017.godine na štetu bugarskih državljana u ulici Krešimira Ćosića u Zadru.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja 34-godišnjak je uz kaznenu prijavu zbog izazivanja nereda i teških krađa predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.