fbpx

Osumnjičen za prijevare u gospodraskom poslovanju

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije dovršili su kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjakom, koji se sumnjiči za počinjenje kaznenih djela protiv gospodarstva

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije dovršili su kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjakom, koji se sumnjiči za počinjenje kaznenih djela protiv gospodarstva.

Naime, 52-godišnjaka se sumnjiči da je kao vlasnik i direktor dva trgovačka društva, registrirana na zadarskom području, tijekom prosinca 2012. i siječnja 2019.godine u namjeri pribavljanja znatne imovinske koristi za svoja društva, stupio u kontakt sa odgovornim osobama dva trgovačka društva s područja Zagreba, te sa istima sklopio ugovore o ustupu potraživanja, kojom prilikom je odgovornim osobama oštećenih društava lažno predočio da će za ugovornu proviziju umjesto istih društava izvršiti naplatu njihovih potraživanja, a po naplati će novčana sredstva u dogovorenom roku isplatiti navedenim društvima umanjeno za ugovornu proviziju.
Potom je sukladno naprijed stvorenoj namjeri da novac zadrži za svoja društva, a nakon što su mu na račun društva isplaćeni cjelokupni iznosi navedenih potraživanja, oštećenim društvima s područja Zagreba do danas nije ništa podmirio.

Navedenim radnjama prijavljeni je oštećenim trgovačkim društvima pričinio materijalnu štetu u ukupnom iznosu od 275.541,00 kuna, a za koji iznos je svojim trgovačkim društvima pribavio protupravnu imovinsku korist.

Protiv 52-godišnjaka se državnom odvjetništvu podnose kaznene prijave zbog prijevare u gospodarskom poslovanju.