fbpx

OVAKO IZGLEDAJU IZBORI U LOKALNOM HDZ-u: Kandidirao se, pa dobio paket s tri kokoši bez glave!

Na otvorenom skladištu u Rakovici koj koristim, prvo sam u dvorištu prije jedno mjesec i pol našao dvije kokoši bez glave. Mislio sam da su tvorovi donijeli i nisam obraćao pozornost. A onda sam prošli tjedan našao tri kokoške s odrubljenim glavama u kutiji kako bi bilo jasno da ih je ostavio čovjek. Sve sam odmah prijavio policiji koja sada istražuje slučaj, kaže za 24 sata Josip Mahović Pini (60).

On je bivši zapovjednik 151. samoborske brigade, dugogodišnji je član HDZ-a i sada se kandidirao za predsjednika HDZ-a Samobor. Također je i kandidat za potpredsjednika HDZ-a Zagrebačke županije u timu Damira Mikuljana koji se kandidira za predsjednika županijske organizacije.

Na unutarstranačkim izborima u nedjelju, HDZ-ovci biraju čelnike lokalnih organizacija. Mikuljanu je protukandidat Željko Turk, gradonačelnik Zaprešića, a Mahoviću u Samoboru Tomislav Masten.

Želio očistiti HDZ

– Nisam s nikim u svađi, nemam nikakvih problema niti sam sudjelovao u bilo kakvim sumnjivim poslovima. Ne znam je li ovo politička poruka, ali po svemu zaključujem da jeste. Jer u svojoj kandidaturi sam najavio da ćemo očistiti HDZ od problematičnih i nepodobnih ljudi – kaže Mahović.

Objašnjava da je policija fotografirala kokoši, a on ih nije maknuo.

– Ostavio sam na toj kutiji i svoj broj telefona da mi se mogu javiti i ako imaju što reći, da mi kažu u lice. No, sad sam bio u Rakovici, nema kutije. Da su životinje odnijele kokoši, onda bi ona ostala. Očito se netko vratio po njih i odnio – kaže Mahović.

Odvjetnik Damir Mikuljan u čijem je timu Mahović je osudio ovakve bizarnosti. Mikuljan je inače i predsjednik suda časti HDZ-a, ali je nedavno ponovno potvrđen i u Nadzorni odbor Ine od strane Vlade Andreja Plenkovića.

– Mahović nije s nikim u sukobu i jedina promjena koja mu se dogodila u životu je da je ušao u moj tim i onda je stigla takva bizarnost. To je ružno i tužno, ali kokošari se očito mogu baviti samo onima što im je dobro poznato: kokošima – rekao nam je Mikuljan.