fbpx

Ove godine neće se održati Advent u Zagrebu

Gradonačelnik Milan Bandić potvrdio je kako se zbog epidemiološke situacije ove godine neće održati Advent u Zagrebu, ali je dodao da će biti kulturnih događanja, javlja net.hr

Adventa u Zagrebu, onakvog kakvog znamo i onog koji je tri puta osvojio titulu najljepšeg u Europi, ove godine – neće biti. Gradske su vlasti donijele takvu odluku zbog mogućnosti širenja zaraze koronavirusom, ali to ne znači da se posljednjih tjedana ove i prvih tjedana sljedeće godine u metropoli neće ništa događati.

“Bit će kulturnih događanja po kulturnim institucijama, grad će biti urešen i osvijetljen, jedino će obrtnici imati sedam-osam štandova na Jelačić placu. Klasičnog adventa ove godine neće biti”, potvrdio je gradonačelnik Milan Bandić u emisiji Radija Sljeme “Zagrebi po Zagrebu”.

Proteklih su godina na Advent pristizali brojni gosti iz zemlje i inozemstva, a ove godine će, zbog izostanka adventskih manifestacija, izostati i vrlo dobri turistički pokazatelji. Bandić je podsjetio kako je zbog epidemije otkazana još jedna poznata zagrebačka manifestacija, sajam knjiga Interliber. On će se održati online uz financijsku podršku Grada nakladnicima i izdavačima.

“Dodijelili smo 130.000 kuna za tu manifestaciju. Za tih šest dana tijekom kojih su trebali ostvariti prihod od prodaje knjiga na Velesajmu pronaći ćemo način da im se pomogne da prežive”, istaknuo je Bandić.