fbpx

POZITIVAN NA COVID Beroš imao simptome još u četvrtak, u nedjelju bio na vladi – nitko ne ide u izolaciju

Danas je iz Ministarstva zdravstva potvrđeno da je ministar Vili Beroš zaražen koronavirusom. On je još prošlog četvrtka osjetio prve simptome. No, tada mu je test pokazao da je negativan. No, kako je na sjednici vlade rekao državni tajnik u Beroševom ministarstvu, Tomislav Dulibić, Beroš je sinoć dobio temperaturu te se testirao na covid-19. Rezultati testiranja stigli su jutros i Ministarstvo zdravstva je tijekom sjednice vlade priopćilo da je Beroš pozitivan na covid-19.

N1 je danas objavio da se sumnja da se Beroš koronavirusom zarazio prošle subote tijekom posjeta Općoj bolnici Varaždin, ali to se još uvijek ne zna sa sigurnošću. Činjenica je da je prve simptome osjetio nekoliko dana kasnije.

No, ono što je najzanimljivije jest to da je Beroš u nedjelju sudjelovao na sastanku u zgradi vlade, na kojem je bio i premijer Plenković. No, nitko od njih ne mora u izolaciju.

Iz vlade poručuju kako se i na slici koju su i premijer Andrej Plenković i sama vlada objavili na Twitteru vidi da su svi sudionici sastanka nosili maske i sjedili na primjerenom razmaku. Iz vlade kažu i da su svi prozori bili otvoreno za vrijeme trajanja sastanka.

U ponedjeljak je pak ministar Beroš bio na press konferenciji Stožera civilne zaštite. I od njih nitko ne mora u samoizolaciju mada je ta press konferencija održana u zatvorenom prostoru.