fbpx

PROGNOZA Na Platku i Zavižanu pada snijeg

Umjereno i pretežno oblačno vrijeme očekuje se danas.

“Povremena kiša uglavnom u unutrašnjosti te na dijelu sjevernog Jadrana, i to glavninom prijepodne.

U višem gorju mogući su susnježica i snijeg. Prema večeri postupno kidanje naoblake sa zapada.

Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni, na udare ponegdje jak, ponajprije u gorju. Na Jadranu umjerena i jaka bura, na udare olujna, a podno Velebita i orkanska.

Temperatura zraka u većem dijelu unutrašnjosti uglavnom od 4 do 9°C, u unutrašnjosti Dalmacije i Istre najviša dnevna između 9 i 13°C, a na Jadranu od 12 do 17°C”, stoji u prognozi DHMZ-a za danas.

Snijeg na Platku i Zavižanu

Prema snimkama s web kamera, snijeg pada na Platku i na Zavižanu.

Istočna Hrvatska

Prevladavat će oblačno, povremeno uz malo kiše. Navečer i u noći postupno razvedravanje sa zapada. Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni i sjeverni, mjestimice s jakim udarima. Temperatura zraka uglavnom između 4 i 9°C.

Središnja Hrvatska

Pretežno oblačno, uglavnom u prvom dijelu dana s povremenom kišom. Poslijepodne i navečer postupno razvedravanje sa zapada. Vjetar slab i umjeren, na udare ponegdje i jak sjeveroistočni. Temperatura zraka većinom od 4 do 8°C.

Gorski kotar i Lika

Oblačno s povremenom kišom, glavninom u noći i prijepodne. Većinom u višem gorju može biti susnježice i snijega. Puhat će umjeren i jak sjeveroistočnjak. Temperatura zraka uglavnom od 3 do 6°C.

Istra

Prijepodne pretežno oblačno, mjestimice uz moguću slabu kišu ili rosulju, u drugom dijelu dana postupno razvedravanje. Puhat će umjerena do jaka bura s olujnim udarima. More će biti malo do umjereno valovito, ponegdje valovito. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će uglavnom između 5 i 10, u unutrašnjosti Istre između 0 i 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka bit će između 10 i 15°C.

Sjeverni Jadran

U prvom dijelu dana umjereno i pretežno oblačno, ponegdje s kišom. Poslijepodne sunčanije. Puhat će umjerena i jaka, na udare olujna, pa i orkanska bura. Najniža jutarnja temperatura između 7 i 10, a najviša dnevna od 11 do 15°C.

Dalmacija

Promjenljivo, ponegdje i pretežno oblačno. Samo ponegdje može pasti malo kiše. Puhat će umjerena do jaka, na udare mjestimice olujna bura. Najniža jutarnja temperatura od 8 do 13, u unutrašnjosti Dalmacije 0 do 5, a najviša dnevna između 14 i 19°C, u unutrašnjosti Dalmacije malo niža.

Što nas čeka sutra?

I dalje se očekuje vjetrovito te u većini krajeva pretežno sunčano, piše DHMZ.

Umjerena, ponegdje i povećana naoblaka očekuje se još u prvom dijelu dana u gorju, u noći i ujutro i na jugu.

Puhat će slab i umjeren, uglavnom u Lici i Gorskom kotaru na udare i jak sjeveroistočni vjetar. Na Jadranu umjerena i jaka bura s olujnim, većinom podno Velebita i Biokova mjestimice s orkanskim udarima, prema kraju dana u slabljenju.

Najniža jutarnja temperatura od -3 do 2, na Jadranu između 5 i 10°C. Najviša dnevna od 2 do 7, na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije između 9 i 14°C.