fbpx

TREBA LI PONIŠTITI REZULTATE SVIH IZBORA? HDZ je s ukradenih 14 milijuna kuna financirao svoje kampanje!

Novcem izvučenim iz državnih tvrtki financirane su predizborne aktivnosti. Time je HDZ bio u prednosti pred ostalima.

Presuda za izvlačenje novca iz državnih tvrtki tzv. Afera FIMI Medija potvrdila je ne samo da je šef HDZ-a Ivo Sanader uzimao taj novac za sebe već i to da je HDZ-u na taj način pribavio protupravnu imovinsku korist od čak 14 milijuna kuna.

Tim je novcem stranka obilato financirala sve svoje izborne kampanje, promidžbu i sve ostalo te je zahvaljujući ukradenom novcu imala znatnu stratešku prednost pred ostalim izbornim takmacima. Mogu li se takvi izbori smatrati legalnim?

Takav smo upit poslali predsjedniku Državnog izbornog povjerenstva, Đuri Sessi, koji šalje kazne volonterima europarlamentaca Mislava Kolakušića zbog toga što mu nisu naplatili svoje usluge u iznosu od oko 30-ak kuna.

Odgovor ćemo objaviti kad i ako ga dobijemo.

Predsjednik Državnog izbornog povjerenstva Đuro Sessa bio je pomoćnik ministra u HDZ-ovoj vladi, vladi stranke koja je iz državnih poduzeća izvukla gotovo 2 milijuna eura te time financirala svoje predizborne kampanje.

Sud je naložio da HDZ uplati 10,36 milijuna kuna u korist proračuna u roku od 15 dana.

U obrazloženju presude sutkinja je kazala da je predmet ovog postupka politička korupcija u korist HDZ-a te da je Sanader sve organizirao da bi se financirao HDZ. Kao i svaki pravi HDZ-ovac dio ukradenog novca je zadržao za sebe.