fbpx

U Jaguaru prevozio oko 5 kg marihuane

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, opisanih u članku 190. Kaznenog zakona, 19-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske

U subotu, 14. studenog 2020. godine oko 13.00 sati u Zadru na izlazu s autoceste A-1 policijski službenici PU zadarske Odjela kriminaliteta droga zaustavili su osobni automobil Jaguar zagrebačkih registarskih oznaka s kojim je upravljao 19-godišnji hrvatski državljanin.

Prilikom kontrole vozilo je pregledano službenim psom za detekciju droga Policijske uprave zadarske, koji je pozitivno reagirao na prisutnost droga u području stražnjeg unutarnjeg dijela vozila.
Zbog sumnje da se u vozilu na skrivenom mjestu prevozi nepoznata vrsta droge, policijski službenici su od Županijskog suda u Zadru zatražili izdavanje Naloga za pretragu vozila.

Provedenom pretragom vozila, na skrivenom mjestu u posebno preinačenom prostoru unutar vozila, pronađeno je 5 PVC vrećica u kojima se nalazila zelene biljna materija karakteristična za drogu marihuanu ukupne težine oko 4 956 grama, za koju je preliminarnim ispitivanjem dobivena pozitivna reakcija na drogu marihuanu.

Vozač je uhićen i doveden u službene prostorije policije, pronađena droga mu je oduzeta kao i vozilo s kojim je vršio prijevoz. Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, opisanih u članku 190. Kaznenog zakona, 19-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.