fbpx

ZADARSKI LOPOV ŽELI PREOTETI KONTROLU NAD GRADSKOM ORGANIZACIJOM HDZ-a U BIOGRADU!

Najveći zadarski lopov Božidar Kalmeta uz pomoć HDZ-ovke, doktorice Melanije Ražov Radas, Darka Banića zapovjednika JVP Biograd, Ivice Kapitanovića te odvjetnika Branimira Zorice želi preuzeti kontrolu nad gradskim odborom HDZ-a Biograd vršeći svakodnevno pritiske na aktualnog gradonačelnika Ivana Kneza koji je još od 2006. godine gradonačelnik Biograda.

Biogradski HDZ je jedna od rijetkih HDZ-ovih organizacija u kojoj dugi niz godina nije bilo pljačke i organiziranog kriminala na štetu građana. Biograđani imaju samo riječi hvale za svog gradonačelnika Ivana Kneza. No Božidar Kalmeta i njegovi politički poltroni već godinama pokušavaju preuzeti ključne poslove u gradu Biogradu vršeći enorman pritisak na gradonačelnika da Kalmetinim ljudima ustupi imovinu grada. Gradonačelnik Knez se opire, no Kalmeta je pod svaku cijenu odlučio zavladati gradskim ogrankom HDZ-a Biograd kako bi imao apsolutnu kontrolu nad gradom kojim želi zavladati te sa svojim poslušnicima – opljačkati.

Biograd kao turistički grad ima velik potencijal za širenje i investiranje, a većina zemljišta na kojima bi se moglo investirati u gradu Biogradu je upravo u vlasništvu komunalnih i gradskih tvrtki ili samog grada. Kalmeta i njegovi poltroni sada žele pod svaku cijenu zavladati gradom te preoteti kontrolu nad tvrtkama i njihovom imovinom.

Zapovjednik JVP Biograd, Darko Banić, sa svojim bratom i zetom upravlja gradskim parkiralištima. Poveznica Banića i Kalmete je zadarski vatrogasac Željko Šoša. Darko Banić već godnama vrši politički i direktni pritisak na gradonačelnika Kneza da mu navedena parkirališa ustupi za simboličan iznos.

Dio tima za rušenje gradonačelnika Kneza je i Ivica Kapitanović čija supruga radi u Zadarskoj županiji, a on konkretno drži restoran na plaži Soline. Taj restoran se nalazi u zgradi u vlasništvu grada Biograda, a zakup prostora koji Kapitanović plaća je simboličan. Kapitanoviću nije dovoljno da plaća simboličan iznos već sada želi oteti imovinu grada. Kapitanović želi da mu grad Biograd za minimalan iznos proda cijelu zgradu u kojoj se nalazi njegov restoran. S obzirom da se tome svemu protivi gradonačelnik Knez, Kapitanović se ne ustručava gradonačelniku prijetiti, koristiti poziciju svoje supruge u Zadarskoj županiji, ucjenjivati ga te na njega vršiti razne pritiske kako bi ostvario svoj cilj.

Sve to događa se pod pokroviteljstvom Božidara Kalmete koji dopušta da njegovi politički poltroni uzimaju i koriste gradsku imovinu kao plaću za političke usluge prema njemu, a cilj je apsolutna vladavina nad svim segmentima javne uprave i javnog novca u Biogradu.

Kalmeti kao Predsjedniku županijskog odbora HDZ-a protivio se upravo Biograd. Kalmeta preuzimanjem kontrole nad Biogradom uz pomoć svojih poltrona koje na okupu drži ljubav prema lopovluku, osigurava poziciju u županijskom odboru koju više nitko nebi mogao dovesti u pitanje. Njhove lopovske radnje tada bi se mogle odigravati neometano.

Za kraj nije na odmet spomenuti kako zadnjih 30 godina apsolutno nitko nije bio na nekoj poziciji u Vladi ili nekoj državnoj instituciji upravo zbog Kalmete. Dožupan Mršić je trebao biti glavni tajnik ministra poljoprivrede, no Kalmeta je i to blokirao.


VEZANI ČLANCI

LOPOV NE ODUSTAJE, I DALJE BI PLJAČKAO