fbpx

AKCIJA VIKEND Policija kontrolirala 293 vozila i vozača, a poduzeli 72 represivne mjere

Proteklog vikenda, policijski službenici Policijske uprave zadarske su tijekom provođenja akcije u prometu kontrolirali 293 vozila i vozača, a poduzeli 72 represivne mjere

Proteklog vikenda ( 04. – 06. prosinca), policijski službenici Policijske uprave zadarske su tijekom provođenja akcije Vikend kontrolirali 293 vozila i vozača, a poduzeli su 72 represivne mjere.

Alkotestiran je 101 vozač, od kojih je 6 bilo pod utjecajem alkohola

2 vozilabez tehničkog pregleda i registracije
1 vozač u vrijeme zabrane na upravljanje
16 vozača je prekoračilo propisano ograničenje brzine
5 vozačaje vozilo bez zaštitnog pojasa
6 vozača je koristilo mobitel
17 vozača nije poštivalo prometni znak

Iz prometa je isključeno 8 vozača i 2 vozila.

U tom se vremenu dogodilo 8 prometnih nesreća u kojima su 4 osobe lakše ozlijeđene.

Vožnja pod utjecajem alkohola:

U petak, 04. prosinca u 18,10 sati u ulici Put Nina u Zadru, prilikom kontrole prometa zatečen je42-godišnji vozač kako upravlja Renault-om zagrebačkih registracijskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,18 promila, što je najviša koncentracija alkohola utvrđena tijekom provođenja kontrole prometa tijekom vikenda.
Vozač je isključen iz prometa te uz optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

Nedozvoljena brzina

U nedjelju, 06. prosinca u 14,50 sati na autocesti A1, dionica Jasenice Posedarje, policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su službenim vozilom „presretač“ snimili 46-godišnjeg hrvatskog državljanina, koji je upravljao BMW-om nedopuštenom brzinom od 141 km/h na mjestu gdje je brzina bila ograničena na 80 km/h.

Vozač je sankcioniran zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te mu je izdano Izvješće o počinjenom prekršaju uz predviđenu novčanu kaznu od 2.000,00 kuna.