fbpx

BILL GATES: “Kafiće i restorane treba zatvoriti na 4-6 mjeseci. Nema povratka u normalu do 2022.”

Nakon što je dao još 250 milijuna dolara za cjepivo protiv korona virusa, suosnivač Microsofta Bill Gates, izjavio je kako je povratak u normalno za SAD dalje nego što ljudi očekuju.

“Do ljeta 2021. Sjedinjene Američke Države trebale biti puno bliže normalnom nego što smo sada, no potpuni povratak u normalu vjerojatno biti moguć tek nakon 2022.”, izjavio je Gates za CNN.

Dodao je kako će postojati rizik od vraćanja virusa ako ne pomognemo drugim zemljama da se riješe ove bolesti i ako stope cijepljenja u SAD-u ne budu visoke.

“Velika javna okupljanja trebala i dalje biti zabranjena. Nažalost, većina kafića i restorana u zemlji trebala bi biti zatvorena kako bi se suzbile stope zaraze” govori te dodaje da je stvarni povratak u normalu moguć tek nakon 12 do 18 mjeseci ako se učini sve što je potrebno za suzbijanje zaraze.

Gates je zabrinut zbog nespremnosti predsjednika Donalda Trumpa da prizna predsjedničke izbore, za što tvrdi da komplicira distribuciju cjepiva.

“Prijelaz vlasti to komplicira, ali nova administracija je voljna osloniti se na stvarne stručnjake, a ne napadati te stručnjake”, rekao je.