fbpx

DILJEM HRVATSKE PADA SNIJEG Očekuje nas oblačno vrijeme s kišom i snijegom

Tijekom noći snijeg je padao diljem Hrvatske pa ga jutros u nekim dijelovima ima po nekoliko centimetara, javlja Index.hr

Prema podacima DHMZ-a pet centimetara snijega je u dijelovima Hrvatskog zagorja, poput Bednje, u Krapini je jedan centimetar snijega. U Daruvaru je jedan centimetar, u Koprivnici 3 centimetra.

Na Sljemenu je 6 centimetara snijega, u Varaždinu pet, a prema podacima s DHMZ-a i jutros tamo pada slab snijeg.

U Lici i Gorskom kotaru također je nekoliko centimetara snijega.

Kiša i snijeg i danas

Prema prognozi DHMZ-a i danas se u većem dijelu unutrašnjosti očekuje pretežno oblačno, još prijepodne ponegdje sa slabom kišom ili rosuljom, a u višim područjima susnježicom i snijegom.

Na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije promjenljivo, mjestimice s kišom i ponekim pljuskom praćenim grmljavinom, no tijekom dana i uz česta sunčana razdoblja.

Vjetar na kopnu uglavnom slab. Na sjevernom Jadranu će puhati slaba i umjerena bura, u Dalmaciji ujutro bura, potom istočni vjetar i jugo koje će krajem dana jačati.

Najviša dnevna temperatura zraka većinom od 2 do 7, na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije između 9 i 14°C.

Detaljna prognoza po regijama

Istočna Hrvatska

Većinom oblačno ponegdje uz mogućnost slabih oborina. Ujutro mjestimice magla. Temperatura zraka od 3 do 7°C.

Središnja Hrvatska

Tmurno i oblačno ponegdje uz mogućnost za malo kiše ili rosulje. Ujutro mjestimice magla. Vjetar slab. Temperatura zraka od 2 do 6°C.

Gorski kotar i Lika

Većinom oblačno ponegde uz mogućnost za malo kiše, a moguća je susnježica i snijeg. Vjetar slab. Temperatura zraka od -2 do 3°C.

Istra

Promjenjivo oblačno, ponegdje s kišom ili pljuskovima. Puhat će slaba do umjerena bura, u drugom dijelu dana mjestimice slab do umjeren istočni vjetar i jugo. More će biti malo valovito. Najviša dnevna temperatura zraka bit će uglavnom od 8 do 12°C.

Sjeverni Jadran

Promjenljivo oblačno mjestimice s kišom. Puhat će umjerena do jaka bura. Temperatura zraka od 5 do 11°C.