fbpx

KOLAKUŠIĆ: “90% današnjih političara su samo lutke na koncu, njih uopće ne zanima interes naroda”

Iako su političari birani kao predstavnici građana, preko 90% političara ne zastupa interese građana već interese svojih stranačkih opcija čiji se interesi sve češće i sve drastičnije razlikuju od interesa građana. Oni ne propituju volju, motive i argumente pisaca zakona, ne zanimaju ih znanstveni dokazi, ne zanimaju ih činjenice, ne zanima ih volja građana, ne zanimaju ih često ni zakoni ni ustavi, smatra hrvatski europarlamentarac Mislav Kolakušić u osvrtu na stanje u zemlji.

Smatra da se radi o običnim ‘recitatorima, lutkama na koncu, koji u javnim nastupima čitaju tuđe misli i rečenice čiji smisao najčešće ne razumiju, niti ih zanima.

“List papira sa kojeg sriču svoje govore koji su unaprijed usuglašeni i definirani za njih je jedini zakon, a dizanje ruke suglasno uputama vrhunac političkog djelovanja. Politiku su preuzeli birokrati, a ne predstavnici građana čiji je cilj predstavljati volju i interese građana. Dok se to ne promijeni, politika neće biti u službi građana, nego u službi birokrata i interesa manjine, smatra Kolakušić.