fbpx

KOLIKO JE UMOČEN? Rimac poslala Plenkoviću SMS zbog vjetroelektrana, zvao ju je isti dan

Današnji Nacional na naslovnici ima novi detalj iz Afere vjetroelektrane.

“SMS iz mobitela Josipe Rimac otkriva zašto će ona premijera Plenkovića predložiti za svjedoka u procesu u Aferi Vjetroelektrane”, stoji u naslovu.

“Sadržaj USKOK-ova spisa otkriva da je Josipa Rimac 6. prosinca 2019. Plenkoviću poslala SMS i tražila da on organizira sastanak jer je projekt vjetroelektrane ‘zapeo u začaranom krugu šume – imovina – poljoprivreda’. Plenković ju je istog dana nazvao na mobitel”, piše Nacional i dodaje da je dogovoren sastanak na kojem se o tome detaljno diskutiralo.

Kako dodaje Nacional u tekstu, Rimac je pričala i s više ministara u vladi.

Dan nakon što je Plenkoviću poslala poruku, oni su se, piše dalje Nacional, vidjeli na skupu Kolinde Grabar-Kitarović u Šibeniku. Bilo je to u jeku predizborne kampanje.

Prema tvrdnjama jednog od izvora iz HDZ-a, ondje su ona i Plenković u društvu još nekoliko HDZ-ovaca, među kojima je bio i šef županijskog stožera HDZ-a Nediljko Dujić, također razgovarali o problematici vjetroelektrane Krš-Pađene. Nacional dodaje da je Dujić otvoreno lobirao za projekt.

Podsjetimo, Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta sumnjiči 13 državnih dužnosnika i poduzetnika u aferi Vjetroelektrane, među kojima je prvoosumnjičena smijenjena državna tajnica u Ministarstvu uprave Josipa Rimac, za kaznena djela trgovanja utjecajem, zloporabe položaja i ovlasti, davanje mita i davanje mita za trgovanje utjecajem te primanje mita.