fbpx

NEČUVENO! Pogledajte kako Plenković prijeti medijima, moraju objavljivati što on želi!

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) u četvrtak je ocijenilo skandaloznim ponašanje premijera Andreja Plenkovića navodeći da se tko zna koji put bahato obrušio na novinare i medije, posebno na novinara N1 televizije Hrvoja Krešića te im docirao o tome što bi i kako trebali raditi.

”Premijer je konferenciju za novinare održanu u srijedu na kojoj je (…) predstavljen plan za cijepljenje protiv koronavirusa, ponovo iskoristio za dijeljenje lekcija novinarima i medijima o tome kako bi trebala izgledati uređivačka politika njihovih medija u kampanji cijepljenja”, ističe HND.

Podsjeća da je premijer spomenuo uređivačku politiku N1, HTV-a, Nove TV i RTL-a te pritom u svakoga od njihovih novinara uperio kažiprst uz riječi: “Što više suvislih ljudi bude u eteru, to će se više ljuti cijepiti. Manje košta PR nego smrt od kovida.”

”Podsjećamo premijera kako u opisu njegova posla nije biti glavni urednik hrvatskih medija, da mu ovo nije prvi bahati ispad prema našim kolegicama i kolegama te kako se još sjećamo njegove optužbe za ”hibridno ratovanje”, istaknuo je HND.

Kao vrhunac premijerova skandaloznog ponašanja, navodi HND, bila je opasna optužba upućena Hrvoju Krešiću, koji je inzistirao na tome da premijer odgovori na pitanje zašto nema zapisnika o sjednicama Znanstvenog savjeta Vlade.

Umjesto odgovara, svađalačkim i neprimjerenim tonom Plenković je postavio protupitanje: zašto je Hrvoje Krešić, iako nije stručnjak za koronavirus, poslan na konferenciju za novinare, ali kako mu je nakon ovoga jasno, ističu u novinarskoj strukovnoj organizaciji.

”Ovakvo ponašanje držimo neprihvatljivim te prvog čovjeka Vlade podsjećamo da je miješanje u rad medija u pristojnoj državi nedopustivo. Pravo je svakog novinara i novinarke postavljati pitanja u interesu javnosti, a obaveza je onih koji bi trebali raditi u interesu te javnosti – a prije svih premijera – na njih odgovoriti. Ili kraće: premijeru, samo odgovorite na pitanje”, zaključuje HND.

Snimku skandaloznog ponašanja premijera Plenkoviće možete vidjeti OVDJE.