fbpx

POČINJE MULJANJE Kovačević izlazi iz zatvora, USKOK ne želi vještačiti sakriveni novac jer je – preskupo!

Nakon što su ispitani svi svjedoci za koje je vrijedila opasnost od utjecaja na svjedoke, USKOK je predložio puštanje Dragana Kovačevića iz istražnog zatvora u kojem se nalazi od sredine rujna.

Kako je za N1 televiziju potvrđeno, tijekom dana se očekuje da će Dragan Kovačević izaći na slobodu s koje će se ubuduće braniti.

Vinko Grgić bi trebao izaći sutra, a u četvrtak će se odlučivati o produljenju istražnog zatvora za Dražena Barišića i Krešu Peteka.

U međuvremenu, u istrazi se pojavio niz problema. Jedan od njih je i da je USKOK odustao od vještačenja novca za kojeg tvrde da je Kovačević skrio prije uhićenja. I to jer je preskupo. Naime, vještačenje 15 milijuna kuna koje je Uskok zaplijenio bi koštalo čak i više od te količine. No, obrana će inzistirati na tome – makar preuzeli trošak na sebe. Jer, tvrde – USKOK je tim proširenjem debelo pogriješio, javlja RTL.

USKOK bi problema mogao imati i s dokazivanjem tvrdnje da je Kovačević prije uhićenja gotovo pet milijuna kuna sakrio kod Gorana Puklina, supruga tužiteljice koja je pisala optužnicu za Agrokor koja je zbog svega zatražila razriješenje.

“Vrlo vam je jednostavna stvar – ako tvrdite da je to novac koji pripada Kovačeviću tada je nemoguće da na tolikoj količini novčanica ne bi bili njegovi tragovi, bilo otisaka, bilo tragova DNK. E sad, problem vam je u tome što ako se vještače novčanice, novčanice bivaju uništene, a tu se radi o velikoj količini novca i USKOK za sada ne želi preuzeti taj rizik”, izjavio je Ljubo Pavasović Visković, odvjetnik Gorana Puklina.

S obzirom da je riječ o vještačenju koje bi moglo koštati i dvostruko više od zaplijenjenih milijuna, postavlja se pitanje kako će se onda dokazati što je istina – ono što tvrdi obrana Puklina ili USKOK?