fbpx

U Posedarju održana svadba, sve su znali stožer i policija

Unatoč tome što je od subote zabranjeno održavanje svadbi u Slivnici Gornjoj kod Posedarja održala se svadba, a kako tvrde sugovornici Zadarskog.hr na njoj je bilo stotinjak ljudi.

Slobodna Dalmacija dobila je slike i snimke na kojima se vidi kako se gosti zabavljaju u šatoru postavljenom ispred kuće.

Za svadbu su znali i policija i Stožer civilne zaštite.

Marija Crnjak, načelnica Stožera civilne zaštite općine Posedarje i zamjenica načelnika Ivice Klanca u razgovoru za Zadarski rekla je da je pokušavala mladoženju i njegove roditelje odgovoriti od svadbe u popodnevnim satima subote.

“Oni su se pravdali da su sve organizirali i naručili te da ne žele odustati. Nakon toga sam nazvala policiju i prenijela im što su mi rekli. Koliko znam, policija je odmah po dojavi otišla tamo, dakle prije samog vjenčanja.

Upozorili su ih da ne održavaju svadbu jer bi za to mogli biti kažnjeni zbog širenja zaraze, ali oni nisu htjeli odustati. Policija je navečer opet došla s našim inspektorima koji su utvrdili da svadbe nije bilo, barem nije bila na području naše općine”, tvrdi Crnjak.

Što kaže policija?

Sugovornik tvrdi da je policija štitila obitelj koja je organizirala svadbu.

“Policija je u Slivnici bila više puta tijekom dana. Prvi put bila je u prijepodnevnim satima, a predvečer je bila i s inspektorima Civilne zaštite. Prilikom obilaska policija nije utvrdila nikakvo kršenje protuepidemijskih mjera i odluka stožera.

Na mjestu događaja prilikom nadzora nije zatečeno više od deset osoba, niti je bilo okupljanja iza 22 sata. Okolnosti događaja se još uvijek utvrđuju, a nakon što utvrdimo sve činjenice o svemu ćemo izvijestiti javnost”, kazala je za Slobodnu Dalmaciju Ivana Grbin, glasnogovornica PU zadarske.

Što kaže Stožer?

Načelnik Stožera civilne zaštite Zadarske županije Šime Vicković dojavu o piru u Slivnici dobio je u subotu u poslijepodnevnim satima, između 15 i 16 sati.

“Informaciju sam odmah proslijedio policiji i Civilnoj zaštiti. Koliko mi je poznato, policija je bila na terenu i utvrdili su da je 11 ljudi bilo prisutno”, kazao je Vicković dok je Miro Andrić, voditelj Službe civilne zaštite u Zadru rekao da su njihovi inspektori dolaskom u kuću u večernjim satima utvrdili da svadbena svečanost nije održana, da je pribor za jelo čist a u kući je bilo tek nekoliko ukućana.