fbpx

Vijećnik Pupić-Bakrač traži da se vijećnicima omogući sudjelovanje na idućoj Županijskoj skupštini

Povodom Županijske skupštine koja bi se trebala održati elektronskim putem 14. prosinca, oglasio se županijski vijećnik Marko Pupić Bakrač koji traži da se vijećnicima omogući osnovna informatička oprema kako bi bili u mogućnosti sudjelovati na sjednici. Njegov zahtjev objavljujemo u cijelosti.

Poštovani,
upravo sam bio u zgradi županije i protokolirao sam zahtjev koji Vam šaljem u privitku. Pogodite što, tamo svi normalno rade, a ima preko 200 zaposlenih dok se nama kao vijećnicima onemogućava normalan rad. Stožer je jasno naznačio kako se protupandemijske mjere ne odnose na predstavnička tijela (zasjeda i Sabor RH) a za to nema ni uporišta u Poslovniku gdje se ne spominje da se sjednica može održati na takav način, a samim time nije propisana niti procedura održavanja takve sjednice.

Nadam se da će se savjesni vijećnici suprotstaviti  totalitarističkom zulumu malog Bobija i vladajuće partije.

Za razliku od svojih političkih oponenata ja ne pijem, ne pušim, ne drogiram se, ne idem po ženama, ne kradem, ne lažem ali imam jednu veliku manu, neka mi je dragi Bog oprosti, ne mogu se suzdržati da od glupih ljudi radim budale.

Dana 08.12.2020.

PREDSJEDNIKICI ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE

PREDMET: dostava potrebne opreme i osiguravanje uvjeta za prisustvo na 21. sjednici Županijske skupštine Zadarske županije

Poštovani,
Sukladno pozivu koji ste dostavili u pogledu nedostatne opreme za prisustvo na predstojećoj 21. sjednici Županijske skupštine Zadarske županije koju namjeravate održati elektronskim putem dana 14.12.2020 godine, molim da osigurate dostavu slijedeće opreme na adresu mog prebivališta:

Računalo, slušalice, web kameru, te uređaj za bežično povezivanje na Internet dovoljne brzine da mogu sudjelovati u radu sjednice putem video konferencije (USB stick 4G generacije)
S obzirom da nisam stručan za povezivanje tih uređaja te budući da je vaša obveza da mi osigurate uvjete za prisustvo sjednici kao vijećnika, molim da mi osigurate spajanje gore tražene uređaje na lokaciji mog prebivališta uz prethodni dogovor sa mnom. Budući da ste organiziranjem ovakvog načina održavanja sjednice, unatoč što prema odluci Stožera civilne zaštite RH protuepidemiiske mjere se ne odnose na sjednice predstavničkih tijela , na određeni način dali do znanja i meni i svim ostalim vijećnicima, da situacija još uvijek nije sigurna po naše zdravlje, u cilju zaštite zdravlja moje obitelji, a i mog osobno, molim da osoba koja će doći u moj dom pripremiti uvjete za održavanje sjednice, dođe u opremi u kojoj će osigurati da neće kontaminirati moj dom, te da sa sobom, pored opreme, donese i potvrdu da nije zaražena virusom COVID 19 ne starijom od 24 sata.
Ukoliko navedeno ne ispunite, smatrati ću da mi nisu omogućeni uvjeti da prisustvujem navedenoj 21. sjednici Županijske skupštine Zadarske županije, a što za posljedicu može imati moj zahtjev za poništenjem iste, kao i eventualno na sjednici donesenih odluka .

Unaprijed zahvaljujem uz pozdrav

                                                                                             Vijećnik u Županijskoj skupštini Zadarske županije
                                                                                                                        Marko Pupić-Bakrač