fbpx

EVO U KAKVOJ ZEMLJI ŽIVIMO! Kerum: HDZ-ovac Tušek nije kriv, dogovaranje mimo zakona je standard

U jučerašnjoj emisiji Otvoreno HTV-a tema je bila politička korupcija, a u sklopu nje gosti su komentirali i najnoviju aferu u Oroslavlju u kojoj su glavni akteri bili HDZ-ov Žarko Tušek te nezavisni gradski vijećnik Viktor Šimunić. Jedan od upečatljivijih istupa pritom je imao Željko Kerum. koji je kazao kako su razgovori koje je su vodili Tušek i Šimunić standard te da su natječaji za radna mjesta ionako dogovoreni.

Podsjetimo, Šimunić je snimio razgovor u kojem mu Tušek nudi financiranje kampanje u zamjenu za potporu HDZ-u na lokalnim izborima. Pritom otvara mogućnost da Šimunić dobije i neku političku funkciju ili funkciju u nekoj od državnih ustanova.

“Ovo je bio dogovor, ali netko ga je zlonamjerno iskoristio”, kazao je u Otvorenom Kerum komentirajući slučaj. Potom je ustvrdio kao je riječ o standardnom ponašanju u svakom gradu ili općini u kojem se koalicijski partneri dogovaraju i u svemu slažu. To se, kazao je Kerum, tako i u Vladi i u svemu.

Podjela plijena je potpuno normalna

Na konstataciju urednika emisije da se tako o svemu dogovaraju mimo zakona, Kerum je rekao: “To je standard”. Potom je pojasnio da se u Vladi koalicija dogovara tko će dobiti koje ministarstvo, u županiji “tko će dobiti koje pročelničko mjesto, u gradu tko će dobiti koju firmu. To je normalno.

“Ako se to zove trgovina, to je u redu. To je način da se to učini, drugačije ne ide. Važno je da nitko u toj trgovini ne prijeđe zakon”, kazao je.

Potom na konstataciju urednika emisije da slučaj iz Oroslavlja ide izvan zakona jer za ponuđeno mjesto šefa u Parku prirode Medvednica mora biti raspisan natječaj, Kerum zaključuje: “Što mislite, da li prolaze ovi natječaji koji se rade, da prođu oni koji se prijave na natječaj i koji su, recimo, najbolji kandidati? Ne, sve je unaprijed dogovoreno.”