fbpx

I ON IMA PROBLEMA SA ZDRAVLJEM Klemm peti put zatražio odgodu služenja zatvorske kazne

Josip Klemm, bivši predsjednik Udruge specijalne policije, koji je još 2017. osuđen na jednogodišnju kaznu zatvora zbog zloporabe u gospodarskom poslovanju, tu kaznu nikako da odsluži.

Presuda je postala pravomoćna 2019., a on je od tada do danas tražio četiri odgode odlaska u zatvor zbog zdravstvenih teškoća, i to mu je odobravano. Međutim, sada je sutkinja izvršenja kazne zatvora zagrebačkog Županijskog suda njegovu molbu odbila, na što se Klemm žalio izvanraspravnom vijeću. I ono mu je žalbu odbilo te je određeno da se Klemm u Remetinec mora javiti 26. siječnja, javlja Vecernji.hr.

Novu odgodu odlaska na izdržavanje kazne pravda medicinskom dokumentacijom i potrebom odlaska na bolničko liječenje. Prvi put mu je odgoda izvršenja kazne zatvora odobrena 14. listopada 2019., i to zbog “dovršavanja započetog posla zbog čijeg bi neobavljanja nastala znatna materijalna šteta”, što je jedna od zakonskih osnova za odgodu izvršenja kazne.

Ta mu je odgoda vrijedila do 16. siječnja 2020., no osam dana prije toga Klemm je imao prometnu nesreću u Sv. Nedelji te je završio u bolnici. Sve odgode koje su uslijedile nakon toga bile su zbog njegova zdravstvenog stanja, a tvrdi da se ozljeda koju je zadobio u prometnoj nesreći ne može liječiti unutar zatvorskog sustava.

Zbog istog razloga već godinu dana odlazak u zatvor odgađa i poduzetnik Tomislav Horvatinčić, proglašen krivim za smrt talijanskog nautičkog para Salpietro. On navodno čeka liječenje u Njemačkoj zbog čega mu je više puta odgođen početak služenja zatvorske kazne.