fbpx

Istraživačkom novinaru Domagoju Margetiću na stan bačene eksplozivne naprave. Prije tri tjedna ga pred ulazom čekala svinjska glava

Istraživački novinar Domagoj Margetić prijavio je policiji da su mu u novogodišnjoj noći na stan u suterenu bačene dvije eksplozivne naprave od kojih je jedna eksplodirala i napravila štetu, dok su u zagrebačkoj policiji potvrdili da istražuju slučaj upotrebe pirotehnike.

Margetić je rekao Hini da je netko točno znao gdje baca naprave te da se to dogodilo samo tri tjedna nakon što su mu pred ulazom ostavljena odrezana svinjska glava, krv i izmet, što smatra jasnom prijetećom porukom potaknutom njegovim istraživačkim novinarskim radom.

“Očajan sam, ne znam što ću poduzeti, ne mogu više“, rekao je Margetić, tvrdeći da je to peta ozbiljnija prijetnja u protekloj godini zbog čega strahuje da će sljedeći put po njega doći s najlon vrećom.

Policija, kazao je, dosad ništa nije uspjela utvrditi pa ni jedan počinitelj nije uhvaćen, a njemu nije pružena zaštita iako su napadi sve drastičniji.

Ispričao je da je u prošloj godini istraživao navodne zlouporabe europskih fondova na poliklinici Zadar, a pisao je i o poduzetniku Petru Pripuzu, malverzacijama i pljačkama umjetnina iz Drugog svjetskog rata, te Danku Končaru i tajnim računima u JAR-u, Malti i Saudijskoj Arabiji.

“To su priče koje sam radio za koje imam dojam da mogu biti dovoljne da ti netko nešto ovako naruči ali ne mogu na nikoga pokazati prstom i optužiti ga“, rekao je Margetić, dodavši da bi to bilo neozbiljno.

Navodnu prijetnju i oštećenje stvari prijavio je policiji koja je na mjestu događaja provela očevid.

Policija je potvrdila da je zbog upotrebe pirotehnike u ulici Antuna Bauera oko 2,10 sati došlo je do puknuća stakla u haustoru stambene zgrade i oštećenja rolete u vlasništvu 47-godišnjaka.

“Kriminalističko istraživanje je u tijeku i utvrđuju su okolnosti događaja“, kratko su rekli u policiji.

Margetić je ispričao da je prva eksplozivna naprava bačena s dvorišne strane na prozor njegove sobe u malom suterenskom stanu oko 1,45 sati ali nije eksplodirala.

No, oko 2,10 sati eksplodirala je druga naprava koja je oštetila kutiju od rolete na njegovom prozoru i raznijela prozor u haustoru.

“Kad je grunulo supruga i ja smo pomislili da je potres, a susjed je mislio da mu se nešto srušilo na auto u dvorištu“, rekao je Margetić.


VEZANI ČLANCI