fbpx

MEDVEDOV STOŽER Gradonačelnika Petrinje nisu ni zvali, imali presicu samo da nahvale Plenkovića

Novoosnovani Stožer civilne zaštite za obnovu potresom pogođenih područja na čelu s potpredsjednikom Vlade, ministrom Tomom Medvedom održao je konferenciju za medije.

Na početku Medved se zahvalio Plenkoviću te nabrojao zašto: Jučer je došao u Petrinjiu obišao Petrinju, Glinu, Sisak, mjesta okolna, sve, Crveni križ.

“Osobno se uvjerio u razornost potresa, u sposobnosti koje imamo”, ponovio je par puta Medved.

Zanimljivo je da u Medvedovom stožeru nisu našli za važno da uključe i gradonačelnika Petrinje Darinka Dumbovića.

“Ja nisam dobio nijedno rješenje niti poziv, osim prvog poziva, kada je došao gospodin Medved i ne znam što se događa. Ako je to Stožer koji je van dometa mene kao gradonačelnika, onda OK, to su takve očito odluke. Deset posto Hrvatske zna moj broj telefona. Ako je bilo potrebe, sigurno bi me zvali. Ali ako nema potrebe, to je njihova politika. Oni tako odlučuju”, rekao je za Studio 4 HTV-a Dumbović.

Na pitanje je li očekivao da će biti pozvan na sastanak, rekao je: “Ja ne znam, sigurno da želim. Ja sam rekao: informacija, komunikacija i realizacija. Ako gradonačelnik nije na Stožeru, ne prvi, drugi, treći, četvrti, peti, nego među prvima, onda je Stožer sam sebi svrha i komunikacija danas već lagano očito puca, ako mene nitko nije pozvao.”

Potpredsjednik vlade za društvena pitanja Boris Milošević, koji je član Stožera, kazao je za N1 da će se nakon koordinacijskog sastanka Stožera i konferencije za medije u 12 sati održati sastanak s predstavnicima lokalne samouprave.

Ustvrdio je da ne zna sve detalje, ali zna da je sazvan sastanak s predstavnicima samouprave, tako da će svi gradonačelnici, načelnici i župan dobiti sve potrebne informacije.

“Lokalni čelnici nisu imenovani u Stožer, ali bit će pozivani kao predstavnici lokalne samouprave jer mi moramo djelovati zajedno”, poručio je Milošević dodavši da ništa što Stožer odluči ili o čemu prikupi informacije neće imati pravog učinka ako se ne podijele s lokalnom samoupravom koja Stožeru treba biti desna ruka.