fbpx

PRODALI HRVATSKE NACIONALNE INTERESE CRNOJ GORI

Ministar Davor Božinović u posljednje vrijeme privukao je pažnju javnosti zbog krize sa koronavirusom. No tko je Davor Božinović i koja je bila njegova dosadašnja uloga kao i poveznica sa Božidarom Kalmetom, Stipom Mesićem te raznim Udbašima kao i izdaja državnih interesa u pregovorima koje je vodio sa Crnom Gorom oko Prevlake. Prisluškivanje i uhođenje novinara, vlasnika medija, poduzetnika kao i predstavnika oporbenih stranaka od strane policije na način gdje je Putinova Rusija postala oličenje demokacije te slobode medija u odnosu na situaciju u Hrvatskoj danas.

Upravo je ministar Davor Božinović taj koji štiti kriminal Božidara Kalmete. Unutar HDZ-a je svima poznato da Davor Božinović, inače prisan prijatelj Kalmete, ujedno je i njegov zaštitnik. Upravo je Božinović naredio načelniku zadarske policije Antunu Dražini da se ne istražuju kriminalni poslovi Božidara Kalmete. Načelnik Dražina, naravno uz podršku ministra Božinovića, surađuje sa Božidarom Kalmetom, sluša njegove naredbe te provodi istrage koje su od privatnog i političkog interesa Kalmete, o čemu smo već pisali.

Hrvatska javnost manje je upoznata sa tim da su hrvatske tajne službe svojevremeno nadzirale Božinovića zbog pogodovanja stranim interesima na štetu RH. Konkretno, radilo se o interesima Srbije i Crne Gore. Tada se u diplomatskim krugovima pričalo kako je Davor Božinović, koji je u to vrijeme bio Hrvatski veleposlanik u Srbiji,  zapravo Crnogorski plaćenik, a i podrijetlom je Crnogorac.


Europska federacija novinara osudila HDZ – dok zadarska policija prisluškuje te uhodi novinare


Otac crnogorac – kapetan fregate u ratnoj mornarici JNA
Božinović je rođen je 27. prosinca 1961. u Puli, a podrijetlom je iz Boke Kotorske. Indikativno je i to da je upravo otac Davora Božinovića, koji je bio kapetan fregate u ratnoj mornarici JNA, rođen upravo u Boki Kotorskoj u Crnoj Gori. Oba roditelja pokopana su u Crnoj Gori. Davor Božinović u prisnim je odnosima i sa Milom Đukanovićem. 

Upitni pregovori o razgraničenju s Crnom Gorom na Prevlaci
Božinović je za Hrvatsku učinio upitne stvari tijekom pregovora o razgraničenju s Crnom Gorom na Prevlaci te kao ministar obrane u sukcesiji vojne imovine. Školski jedrenjak Jadran, dragulj Mediterana i ponos hrvatske mornarice, još uvijek je u posjedu Crne Gore zbog njegovih ozbiljnih “propusta”. Da podsjetimo, rodom je iz Crne Gore. Taj čovjek danas je potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova.

Karijeru nije počeo u Republičkom sekretarijatu za narodnu obranu Hrvatske, kao sam piše u biografiji, nego u tadašnjoj općini Novi Zagreb, odakle su ga, nakon što je spašen od otkaza, prijatelji Udbaši prebacili u Novačku komisiju Ministarstva obrane. Prethodno je prošao sigurnosnu provjeru kod tadašnjeg šefa SIS-a Josipa Perkovića.

Bio šef kabineta Stipi Mesiću koji je bio okružen KOS-ovcima i Udbašima
Božinović je bio i šef kabineta Stipi Mesiću, bivšem predsjedniku Hrvatske oko kojega su bili samo KOS-ovci i Udbaši (Dobranović, Agotić, Perković…) i to kada su iz Ureda predsjednika tajni državni dokumenti odlazili u Haag. Božinović je bio upoznat sa svime i u tome je sudjelovao.

Kada su krajem devedesetih počele političke borbe unutar HDZ-a i institucija za političko nasljeđe Franje Tuđmana, Mate Granić je, bez znanja ravnatelja HIS-a Miroslava Tuđmana, imenovao Davora Božinovića za pomoćnika ministra i šefa Sedme uprave.

Božinović, međutim, nije odlazio na kolegije HIS-a, a vršitelj dužnosti šefa Sedme uprave postaje Saša Perković, sin Josipa Perkovića, koji se uskoro pojavljuje i na kolegijima Granićeva kabineta i ravnatelja HIS-a. Bilo je to vrijeme kad je nestao tzv. mostarski kontingent hrvatskih putovnica, navodno njih više od 900, od kojih su neke završile u rukama kriminalaca, recimo Srbina Milorada Ulemeka Legije i drugih. Šef Ureda u Ministarstvu vanjskih poslova iz kojega su nestale putovnice bila je Mesićeva kći.

Božinović 2000. godine radi kao koordinator za odnose sa SRJ u MVP RH u rangu veleposlanika, 2001. kao privremeni otpravnik poslova Veleposlanstva RH u Beogradu, a zatim 2002. kao veleposlanik Republike Hrvatske u Srbiji i Crnoj Gori.

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić u veljači 2004. imenovao je Božinovića novim predstojnikom Ureda predsjednika Republike Hrvatske. Koordinirao je savjetničku ekipu i vodio Mesićeve protokolarne obveze.

Veliki zagovornik Davora Božinovića bila je i bivša ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić.

Naklonost Plenkovića zadobio nakon što je omogućio HDZ-u pobjedu na izborima
Ministar Božinović povjerenje i naklonost Plenovića zadobio je u ljeto 2020. godine kada je HDZ ostvario povijesni rezultat na izborima. Naime, tom izbornom rezultatu kumovala je pandemija koronavirusa kao i odluke stožera u kojem je Božinović odigrao svoju ulogu.

Pod vodstvom ministra Božinovića policija je prestala biti u službi građana, postala je oružje u službi HDZ-ove politike i obračuna sa neistomišljenicima i kritičarima HDZ-ove korupcije. Najbolji primjer za to je postupanje zadarske policije koja prisluškuje novinare, istražuje i uhićuje poduzetnike koji se oglašavaju na portalima koji kritiziraju HDZ-ov kriminal, istražuju i uhićuju oporbene političare ako kritiziraju rad HDZ-ovih čelnika. Policija je postala direktan alat HDZ-a za obračun sa neistomišljenicima i oporbom.


ORGANIZIRANI KRIMINAL U VRHU ZADARSKE POLICIJE