fbpx

PUPIĆ-BAKRAČ: U Medulićevoj je centrala sudu, policiji i Općinskom državnom odvjetništvu

Vijećnik u Županijskoj skupštini Zadarske županije Marko Pupić Bakrač uputio je medijima priopćenje nakon što ga je, kako je izvijestio, više novinara kontaktiralo u povodu podizanja optužnice za kazneno djelo prijetnje prema Božidaru Longinu.

– Nisam mogao ništa konkretnije reći budući sam o tome doznao iz medija, optužnicu još nisam zaprimio. Da mediji dobiju informaciju prije optuženika samo je još jedan od dokaza što, kako i za koga radi ODO. Na postupke u procesu, gdje je državna odvjetnica odbila uzeti moj iskaz o cijelom slučaju kao i ispitati predložene svjedoke žalio sam se sucu istrage. Ispalo je da je sutkinja istrage Iva Lovrin. Među ostalim, protiv Ive Lovrin sam 2015. godine podnio prijavu Sudačkom vijeću Vrhovnog suda Republike Hrvatske i Državnom sudbenom vijeću. Budući da nisam dobio pravorijek od Vrhovnog suda RH znači da je predmet još u tijeku. Kako je moguće da sutkinja protiv koje sam podnosio prijave, a predmet je još u tijeku, donosi odluke u mom slučaju? Zar se nije trebala izuzeti?, pita se Pupić-Bakrač, upozoravajući na obiteljsku povezanost s politikom, odnosno HDZ-om.

– Sutkinja je potvrdila odluku državne odvjetnice kako mene u postupku nije potrebno saslušati kao ni svjedoke koje sam predložio. Dovoljan je Longinov iskaz. Samo ne znam koji, onaj koji je dao kao prijavitelj u policiji gdje je izjavio da ima strah i bojazan za vlastiti život jer se u Kini psi nabijaju na ražanj i peku, ili onaj koji je dao kao svjedok u ODO-u gdje je rekao da je osjetio nelagodu jer se u Kini jedu psi. I sve to zbog satirične objave na Facebooku u kojoj uopće poimenično ne spominjem Longina, svi se upregli da me oštro kazne po što hitnijem postupku. E kad bi barem bili tako revni u svim predmetima.

Kada zaprimim optužnicu o njenom nebuloznom sadržaju izvijestit ću javnost putem konferencije za medije. Nju neću održati ispred PU, čiji načelnici voze automobile kriminalaca, jedu i piju sa HDZ-ovim političarima i dužnosnicima te mi još nisu odgovorili na pisano pitanje tko te ručkove za vrijeme radnog vremena plaća, neću je održati ni ispred ODO-a koji ne pokreće postupke po mojim prijavama protiv HDZ-ovki i HDZ-ovaca za malverzacije sa županijskim novcem u energetskoj obnovi objekata a mene progone po svakoj prijavi za svaku glupost, neću je održati ni ispred zadarskog hrama krivosuđa. Održat ću je ondje gdje je svima njima centrala, ispred sjedišta HDZ-a u Medulićevoj, ako me u međuvremenu opet ne uhapse tko zna zbog čega ili mi se ne dogodi nešto još gore, navodi u pismu Marko Pupić Bakrač.