fbpx

ROĐAČKA KUHINJA “Bio sam na Pleterovoj hrani dok sam radio na Plesu, sve što mogu reći je – pljuc”

Državna tvrtka Pleter, na čijem je čelu umirovljeni general Marijan Mareković, ovoga je tjedana od volontera preuzela prehranu za unesrećene na potresom pogođenoj Banovini.

Podsjećamo, ugostitelji i brojni poznati kuhari iz cijele Hrvatske dosad su osiguravali i po 15.000 toplih obroka dnevno, spravljenih od donacija.

Već prvog dana, u medije su stigle optužbe o očajnoj kvaliteti hrane, koja će državu stajati nemalu svotu novca.

A kako o Pleteru pričaju oni koji su imali prilike ‘uživati’ u njihovoj hrani svjedoči jedan od tehničara koji je za MORH radio na zagrebačkom aerodromu Pleso. Njegovi su podaci poznati redakciji, ali ćemo mu sakriti identitet kako ne bi imao problema.

“Bio sam na Pleterovoj hrani par zadnjih godina dok sam radio na Plesu, i sve što mogu reći je – pljuc. Toliko maltretiraju svije osoblje da je to gorje od mobinga koji itko može pojmiti. Štedi se na svemu, krade se na normativima, začinima i svemu ostalom. Zato kuhari i kada bi htjeli ne mogu bolje kuhati. Stalno im nešto nedostaje. Nabava je kumovski dogovorena i preplaćena po nekoliko puta od realnih cijena iz trgovine, svjedoči tehničar s Plesa.

No, iako je hrana preplaćena to Pleteru nije bilo dovoljno.

“Nama su uveli dodatni nadoplatu za salatu 5 kuna, za juhu 5 kuna itd. Cijeli sustav od najmanjeg šefića do uprave je jedna gomila uhljeba, grebatora i licemjera, sve skupa oličenje trenutne situacije u našem društvu. I svi jedni druge ucjenjuju. Vlada strah od gubitka posla tako da nitko ništa ne preispituje niti se buni…užas, zaključuje tehničar s Plesa.