fbpx

TROJANAC: “Ministar Horvat želi brzo srušiti sve kuće sa crvenom oznakom da bi sakrio kriminal u obnovi”

Za razliku od spore reakcije pomaganja unesrećenima u potresu u Petrinji i okolici, akcija uklanjanja oštečenih kuća organizirana je neuobičajeno brzo.

“Potrebne su nam suglasnosti vlasnika s kojima se oni slažu da im se kuća ili više stambena zgrada ukloni. Već tijekom sljedećega tjedna na terenu će biti građevinska operativa koja će početi sa uklanjanjem onih stambenih objekata ili inih, drugih objekata koji su prijetnja za ljudsko zdravlje i ljudske živote”, naglasio je Darko Horvat (HDZ), ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

“Situacija je sljedeća – skoro 20 odnosno 15 posto je neuporabljivih kuća”, rekao je Sisačko moslovački župan, Ivo Žinić (HDZ).

Ovu neuobičajenu ažurnost komentirao je Marko Torjanac iz političke platforme ‘Možemo’.

“Kako možemo spriječiti uništavanje dokaza? Kaže ministar Darko Horvat da će se hitno rušiti većina od 1900 zgrada koje imaju crvenu oznaku, a hitne intervencije rušenja mogu se ugovarati bez ikakvog postupka javne nabave!
A cijelim procesom pak upravlja župan Žinić koji je bio na čelu lopovske obnove!
Drugim riječima, ide se brzo ‘potaracati’ sve u Sisku, Petrinji, Glini i okolnim selima kako bi se uništili dokazi ratnog profiterstva. Oni će s time krenuti za koji dan.
Može li se nekako to onemogućiti dok se ne napravi uvid neke neovisne komisije?
Ima li netko tko zna kako onemogućiti ovo uništavanje dokaza?”, pitao je Torjanac na Facebooku.