fbpx

BANGOURA: “Nema kruha bez motike. A nama su uzeli motiku, protjerali ljude a uskoro će uzeti i zemlju”

“Pandemija i potres razgolitili su ovu državu i sve njezine institucije na najjače. Političari imaju samo jedan smokvin list u obliku pomoći stare dobre EU od nekih 20 mlrd eura, koje će naša zemlja dobiti tko zna kada i tko zna tko, a to nije dovoljno da nam pokrije ni muda da oprostite na mom rječniku, kada su ekonomske štete od COVID-a godišnje cca 50 mlrd kuna. Potrese da ni ne spominjemo, smatra poduzetnik i bivši tv voditelj Hamed Bangoura.

“Hrvatska je rob “branjenja” deficita i javnoga duga, a sve zbog uvođenja eura i europskih ambicija troje ljudi u Hrvatskoj. Sve troje, otići će na funkcije u Europi kada sve prođe, a mi ćemo ostati ovdje grcati u dugovima i u lancima financijske mafije kojoj su nas prodali. Mali tračak nade je presuda Ustavnog suda u slučaju Franak, no to je daleko od toga što bi zaista trebalo učiniti po pitanju dužničkog ropstva građana RH koji jedino oslobođeni takvoga jarma mogu pokrenuti gospodarstvo, smatra Bangoura.

“Zarobljeni smo u strukturi ekonomije koju smo si stvorili, a ona se bazira na uslugama i turizmu, i zato smo hodajući mrtvaci koji žive od sezone do sezone koja nam na kraju svake zamaže oči i prikrije sve naše mane.

Stara narodna je da nema kruha bez motike, a nama su uzeli motiku, protjerali ljude, a uskoro će nam i zemlju uzeti pa na njoj nećemo ništa ni proizvoditi. Hrvatske institucije i politike vape za tim famoznim reformama koje su u međuvremenu postale mitske. Vape za promjenom strukture gospodarstva i za slobodnim građanima, a ne za “promjenama” koje nam nude privid slobode, zaključuje Bangoura.