fbpx

BUJAS: Što je vlasnik teretane točno napravio da mu se prijeti sa 70.000 kuna?

Hrvoje Bujas, predsjednik udruge Glas poduzetnika, gostovao je u N1 studiju uživo i komentirao stanje u kojemu su se u jeku pandemije koronavirusa našli hrvatski poduzetnici.

Komentirao je i slučaj privođenja vlasnika teretane u Zagrebu, koji je odlučio otvoriti svoja vrata.

“Ovo je nevjerojatno, da se u Hrvatskoj digla policijska postaja, da bi se napravilo točno što? Koju on štetu ikome radi, sve i da su se pojavili jedan ili dva čovjeka koji bi došli u teretanu odraditi te vježbe? Što je čovjek napravio da mu se na takav način oduzima sloboda i prijeti s do 3 godine zatvora i 70 tisuća kuna kazne?”, upitao je Bujas, dodavši da vlasnik teretane može računati na pravnu pomoć UGP-a.

“U srijedu ćemo pokazati još glasnije kroz krik poduzetnika i svih u privatnom sektoru svoje nezadovoljstvo zbog nepostojanja plana Stožera ni Vlade”, rekao je Bujas.

Osvrnuo se i na izjavu ministra unutarnjih poslova, Davora Božinovića, na konferenciji za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite.

“Ja ne razumijem što Božinović priča, to su 15-minutne govorancije. Ne postoji nikakvo objašnjenje, a mi danima i mjesecima slušamo politička trkeljanja, a ne ozbiljnu diskusiju. Mi smo pred kolapsom, a pravna država ni institucije ne funkcioniraju”, rekao je Bujas, koji je pozvao i na rješavanje problema u pravosuđu, za koje je ponovio da je rak-rana hrvatskog društva.

“Tvrtke su pred propasti”
“Pritisak je preogroman, naša leđa to ne mogu podnijeti, sve više je tvrtki koje su pred propasti. Kasni se po dva mjeseca s isplatom pomoći, a covid-kredit dobiti je nemoguća misija”, rekao je Bujas, koji je i Hrvatsku gospodarsku komoru nazvao leglom uhljeba s nametnutim članstvom i drugim nametima. “Neka se HGK pokaže na tržištu, neka ukinu obvezne članarine i pokažu što znaju, neka na čelo dođe pravi poduzetnik i gospodarstvenik pa da vidimo”, rekao je Bujas.

Na prosvjedu, koji su najavili za srijedu na Trgu bana Jelačića u Zagrebu očekuju velik broj ljudi. “Svaka pressica Stožera digne broj prosvjednika za 1000, tako da neka oni njih samo nastave održavati”, rekao je Bujas.