fbpx

FINANCIJSKI ‘MAHER’! Martina Dalić nije imala 15.000 kuna za svoju tvrtku, ali voditi će Podravku

Na Trgovačkom sudu u Zagrebu prije malo više od godinu dana upisan je u sudski registar tvrtka Callidus certus 22. siječnja 2020. godine za račun vlasnice i direktorice Martine Dalić.

Tvrtka je upisana na kućnoj adresi u zagrebačkoj ulici Dobri Dol bivše potpredsjednice Vlade i bivše ministrice financija u prvoj Vladi Andreja Plenkovića. Kao osnovna djelatnost tvrtke upisano je savjetovanje u rasponu od poslovanja i upravljanja, nautičkom turizmu, zdravstvenom, kongresnom, pustolovnom turizmu…. Naravno, tu je čitav raspon djelatnosti od raznih turističkih pa do energetskog certificiranja, energetskog pregleda zgrada i sl.

No, Znakovit je podatak koji su novinari portala Imperijal pronašli na kraju osnivačkog akta.

Upisano je kako drušvo ima temeljni kapital od 20 tisuća kuna, ali da je uplaćeno tek 5.000 kuna. Za preostalih 15.000 kuna istaknuto je kako će biti uplaćene u roku godine dane. Ušli smo i u veljaču 2021., dakle prošlo je nešto više od godine dana, ali iz Sudskog registra ne proizlazi da je Martina Dalić uplatila obećanih 15.000 kuna.

Toliko o njenom poduzetničkom pothvatu. Vrhunska financijašica nije mogla zaraditi ni 15.000 kuna kako bi pokrenula svoj tvrtku, ali znat će voditi Podravku.

Ili nije željela uplatiti, znajući da oj se neće dogoditi ništa. Tim gore po POdravku jer im takva ‘maherica’ dolazi na čelo.