fbpx

I NJIMA JE DOSTA Nakon zagrebačkih studenata na ulice izlaze i riječki, najavljuju tulum na Kontu

Veliki tulum zagrebačkih studenata od proteklog vikenda nije prošao nezamijećeno tijekom “mini lockdowna” kada bi svi trebali odustati od druženja i biti u svojevrsnoj izolaciji. Reagirala je i policija kao i sami studenti, a ministar zdravstva Vili Beroš rekao je da studenti nisu kršili epidemiološke mjere.

Repriza takvog studentskog partija na otvorenom mogla bi se dogoditi u Rijeci, što pomalo ironično najavljuju riječki studenti, piše Riportal. Riječki kulturni kolektiv “Alternativna agencija za urbanu underground realizaciju programa za 2020.” na Facebooku šaljivo najavljuje da će studente “spontano” okupiti na Kontu.

“Nakon što je ministar zdravstva Vili pl. Beroš blagoslovio studentski parti na Jarunu, utvrdivši kako nije bilo kršenja epidemioloških mjera, što je prenio i Jutarnji list, a tragom još neprovjerene činjenice da se virus uz vodu širi slabije, daje se naslutiti kako bi se uskoro i u Rijeci moglo očekivati takvo spontano okupljanje, negdje uz vodu, npr. na Kontu, uz pridržavanje epidemioloških mjera, i to tamo negdje ovaj vikend u kasnim popodnevnim satima.

Ako je suditi svevišnjoj mogućnosti, u jednoj će se ruci naći pivo, vino, rakija ili sok od naranče, a u drugoj metar za mjerenje društvene distance. Dragi Vili, hvala ti k’o bratu na ukazanom povjerenju. Nećemo te razočarati!

Tvoji,
spontani studenti”, prenosi Riportal objavu s Facebooka.