fbpx

Jeff Bezos više neće biti šef Amazona

Osnivač i direktor Amazona Jeff Bezos objavio je danas pismo zaposlenicima tvrtke u kojem najavljuje da će u trećem kvartalu ove godine napustiti funkciju izvršnog direktora tvrtke te će postati predsjednik Izvršnog odbora.

Na mjestu izvršnog direktora zamijenit će ga Andy Jassy.

“Kao predsjednik Odbora svoju ću energiju i pažnju usmjeriti na nove proizvode i inicijative. Andy je itekako poznat unutar tvrtke i u Amazonu je gotovo jednako dugo kao i ja. On će biti odličan vođa i imam potpuno povjerenje u njega”, napisao je Bezos u pismu zaposlenicima.

“Ovo je putovanje započelo prije 27 godina. Amazon je bio samo ideja, nije imao niti ime. Pitanje koje sam si tada najčešće postavljao bilo je: Što je internet?

Danas zapošljavamo 1.3 milijuna talentiranih, posvećenih ljudi, imamo stotine milijuna korisnika i prepoznati smo kao jedna od najuspješnijih tvrtki na svijetu”, nastavlja Bezos.

“Svoj posao smatram značajnim i zabavnim. Imam priliku raditi s najpametnijim i najtalentiranijim kolegama. Kada nam je išlo dobro, bili ste skromni. Kada nam je bilo teško, bili ste snažni i podržavali ste me. Nasmijavali smo jedni druge. Prava je radost raditi s vama”, poručio je Bezos zaposlenicima.

“Biti izvršnim direktorom Amazona duboka je odgovornost”, napisao je Bezos. “Kad imate takvu odgovornost, teško je usmjeriti pažnju na bilo što drugo. Nikad nisam imao više energije i ovdje se ne radi o odlasku u mirovinu”, dodao je.