fbpx

LISICA ULAZI U KOKOŠINJAC! Martina Dalić od sutra nova šefica Podravke

Martina Dalić sutra bi trebala postati nova predsjednica Uprave Podravke, a na tom mjestu naslijedit će nedavno preminulog Marina Pucara, doznaje Podravski.hr, a i 24sata je dobio potvrdu da je informacija točna.

Ovu odluku i formalno bi sutra trebao potvrditi Nadzorni odbor Podravke koji će se sastati u Štaglju.

Vlada je, po svemu sudeći uvjerila mirovince i dala zeleno svjetlo za svoju bivšu potpredsjednicu. Koprivničku prehrambenu kompaniju vodit će tako prva žena u povijesti – do isteka mandata aktualne Uprave u veljači 2022. godine. Povjerenje joj je dano dvije godine nakon afere Hotmail nakon koje je morala napustiti Plenkovićevu Vladu. U javnost su tada isplivale njene privatne komunikacije mailovima sa stručnjacima koji su tada pisali lex Agrokor.

Mirovinski fondovi koji drže najveći udio u Podravci (52,5 posto) i imaju petero članova u Nadzornom odboru te država (25,5 posto) s četiri politički imenovana člana u NO-u većinom bi sutra trebali potvrditi ime nove predsjednice Uprave. Sadašnji član Uprave Davor Doko te Marko Đerek iz redova mirovinaca, po svemu sudeći, trebali bi ostati u Upravi. U Upravi ostaju i Ljiljana Šapina te Hrvoje Kolarić, prvi čovjek Belupa.