fbpx

LOVRINOVIĆ: Strah od virusa im je jamac ostanka na vlasti. To će iskoristiti Borg grupa da završi posao

Situaciju s koronavirusom komentirao je prof. Ivan Lovrinović.

“Broj zaraženih pada i na niskoj je razini. Broj umrlih na godišnjoj razini je otprilike u prosjeku prošlih godina. Koliko je pacijenata umrlo jer se nisu mogli normalno liječiti od poznatih teških bolesti? Sada oni ovu situaciju žele proglasiti svojim ogromnim uspjehom a doživjeli su ogroman poraz pa Stožerašima i Vladi malo tko vjeruje.

BiH nije provodio nikakve posebne mjere, kafići i restorani otvoreni a tamo najmanji broj zaraženih. Očito je tamo postignut imunitet krda a mi smo blizu toga, smatra profesor te nastavlja:

“Da bi nastavili koristiti ‘blagodati’ korone u politike svrhe i potisnuti korupciju, afere, ekonomsko propadanje najavljuju nove sojeve virusa koje njihovi mediji već proglašavaju daleko opasnijim i da će pomesti mnogo ljudi. Dakle, strah im je najvažniji jamac ostanka na vlasti, ističe Lovrinović.

Pita se ujedno – do kada će to trajati?
“Studenti i poduzetnici su se počeli buniti jer kako kažu ne mogu više izdržati; pucaju i žele slobodu. Shvaćaju sada pravo stanje stvari. Sve više je ljudi koji jedva žive, učenici i studenti stalno zatvoreni u svoje sobe. Ugrožena je psiha mladih ljudi, ali i svih drugih.

Usprkos svemu tome, stožeraši i Vlada ne namjeravaju prestati. Oni nam žele slobodu dijeliti na kapaljku. Pomoć za preživjeti – također.

Za to vrijeme Komitet iz Banskih dvora imenuje Martinu Dalić za šeficu Podravke. Možemo sada očekivati njenu potpunu privatizaciju, kao i HEP-a. INA će se pokušati otkupiti do Mađara, a novac za nju će očito pokušati skupiti iz firmi koje smo naveli i nekih drugih. Sada je svima vidljivo da je Borg grupa na broju i da će ovu situaciju iskoristiti da završe posao”, upozorava Lovrinović.