fbpx

SUMNJIVA REZIDENCIJA ŠEFA SINDIKATA! Ribićeva kuća se vodi kao oranica, a dobio je sve dozvole?!

Vilim Ribić je kupio vilu na obroncima Medvednice, točnije u Gornjem Vrapču. Ribić vilu i dalje vodi kao oranicu i stručnjaci su rekli kako definitivno oko Ribićeve vile nije sve čisto. Naime, obzirom da nije upisana u zemljišne knjige, pitanje je kako je dobio dozvole za priključak struje, vode i sl…

Vilu od 250 kvadrata i zemljište je kupio za 90.000 eura, ali to nije realna cijena, stručnjaci tvrde da je tržišna cijena barem 200.000 eura.

Bilo je potpuno nepoznato da se Ribić kao čelnik Matice hrvatskih sindikata preselio u tu vilu. Do nje vodi uska, asfaltirana cesta, dvorište mu jamči potpunu privatnost, a okružen je tek s kojom obiteljskom kućom… Dobio je dozvolu za gradnju još jednog objekta u dvorištu, odnosno garažu, a u vrtu je napravljen roštilj.

I nije čudo da javnost ne zna za promjenu njegova stambenog statusa, jer Ribić o tome nije želio pričati.

– Ta urbana vila je završena prije jedno tri-četiri godine i on se nedugo zatim uselio. Bilo nam je čudno tko gradi jer se otpočetka vidjelo da odskače po standardu, bili smo uvjereni da je neki bogati poduzetnik ili političar. A onda se uselio Ribić – kaže jedan od susjeda.

Zanimljivo je da je Ribić zemljište i vilu kupio od tvrtke koja je povezana sa Zoranom Kovačom, čovjekom čije tvrtke imaju već godinama ekskluzivno pravo na građenje stanova za sindikate.

Ribić je bio zagovornik takvog modela po kojem članovi dobiju stanove po cijenama nešto nižim od tržišnih, a tvrtke iz Kovačeve grupa Sigma sigurne kupce stanova. Model traje već godinama i dosad su podignute stotinu stanova.

Da Ribić voli nekretnine pokazuje i nova zgrada njegovog sindikata u Ulici Florijana Andrašeca u Zagrebu koja ja napravljena u vrijeme zadnje ekonomske krize. Dio prostora služi sindikatima, a dio se iznajmljuje.