fbpx

U NARODU KLJUČA! Kćer privedenog vlasnika teretane najavila akcije, ljudi se okupljaju na Trešnjevci

Zagrebački policajci priveli su ponedjeljak ujutro vlasnika teretane Quantum Premium Gym na zagrebačkoj Trešnjevci Andrijiu Klarića nakon što je otvorio objekt suprotno protuepidemiološkim mjerama Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Prema posljednjim informacijama, vlasnik teretane odveden je u prostorije VII. PP u Nehajskoj, kako je čula jedna od vježbačica koja se zatekla u trenutku uhićenja, Petra Barbarić. Policajci su rekli kako mu prijeti i do tri godine zatvora zbog kaznenog djela svjesnog širenja zarazne bolesti.

Jake snage MUP-a za fitness fanatike

Trešnjevčani se ne mogu načuditi brojnosti policije koja je rano ujutro došla u inače vrlo miran dio u II. Zagorskoj ulici.

Policija je tako na teren izašla s najmanje šest patrolnih vozila među kojima je bio i policijski džip, a uz to su izašli na teren i inspektori u civilu. Jedan od njih porazgovarao je sa Klarićevom kćeri Dugom te joj rekao da pripremi očeve osobne stvari i donese u policijsku postaju.

Odmah nakon objave vijesti o policijskoj akciji, ispred teretane počeli su se skupljati vježbači i građani kako bi, rekli su nam, dali podršku vlasniku i izrazili svoje nezadovoljstvo mjerama koje smatraju nelogičnima.

Prosvjedne akcije po Trešnjevci

Svi će oni, kako su nam rekli, prosvjedovati u srijedu na Trgu, no manje prosvjedne akcije na Trešnjevci, koje još nisu htjeli otkriti, namjeravaju i danas.

To je načuo jedan od policijskih inspektora pa je Klarićevoj kćeri Dugi rekao: ‘Nemojte to raditi, poslali ste jasnu poruku, a vaš će otac ionako dovoljno ispaštati zbog toga.’

Kako je Jutarnjem listu rekla Klarićva kći Duga, u policiji su najavili da će joj otac biti pušten nakon potrebne procedure.

‘Danas više nećemo imati treninge, a za dalje ćemo vidjeti što i kako’, izjavila je.

Straža pred teretanom

Većina policijskih snaga je u međuvremenu napustila mjesto događaja. Trenutno se ispred teretane nalazi samo jedno patrolno vozilo te dva policajca koji stoje pred ulazom, prenosi Jutarnji list.

Izvršni direktor Udruge Glas poduzetnika Dražen Oreščanin koji se pojavio ispred teretane Quantum Gym na zagrebačkoj Trešnjevci izjavo je na društvenim mrežama da je to jedini lokal koji se jutros otvorio te da je riječ o poduzetniku Andriji Klariću, kojeg sada očito čeka sudski proces, u čemu može očekivati pravnu pomoć UGP-a, što osiguravaju svi svojim članovima.

Vlasnik u pritvor na neko vrijeme

U video snimci sebe ispred tog objekta, na kojoj se vide i policajci i snimatelji, Oreščanin je kazao da je policajce pitao smije li ući unutra, na što su mu odgovorili da ne smije i da je objekt zaključan, kao i da je razgovarao s Klarićevom kćerkom koja mu je rekla da joj je otac uhićen, da ga je privela policija i da mu ide odnijeti stvari jer je vrlo izvjesno da će u pritvoru provesti neko vrijeme.

“Ono što ne bismo htjeli je da u pritvoru ostane 30 dana zbog mogućnosti kaznenog djela, ali u svakom slučaju UPG će pružiti podršku”, kazao je Oreščanin, najavljujući veliku prosvjednu akciju UGP-a u Zagrebu na Trgu bana Jelačića u 10 sati u srijedu.

Odlukom nacionalnog stožera do 15. veljače produljena je mjera zabrane rada teretanama i sličnim sportskim centrima te ugostiteljima, a kršenje te mjere povlači visoke kazne koje se kreću od 20 do 70 tisuća kuna i do tri godine zatvora.