fbpx

AHMETOVIĆ: Čovjek iz sjene za ruku je doveo Plenkovića u HDZ

SDP-ovka Mirela Ahmetović komentirala je Plenkovićevo prozivanje SDP-a posljednjih dana.

U podužem statusu Ahmetović je nabrojila nekoliko svježih HDZ-ovih afera, poput zapošljavanja optuženog požeškog HDZ-ovca Darko Puljašića u domu zdravlja, iako se protiv njega vodi postupak. Konstatirala je na kraju kako netko iz sjene vuče poteze u HDZ-u.

“Gospodo iz HDZ-a,

vidim da se stalno referirate na rejting SDP-a. Dok se vi zabavljate tuđim rejtinzima, rejting Hrvatske nezaustavljivo pada, vašim kriminalnim radnjama zakucali ste nas na dno Europe. Hrvatska pada i po percepciji korupcije, sad smo u rangu s Kubom, ispred nas su neke afričke zemlje. Krasno postignuće”, piše.

“Besramni ste u laganju hrvatskih građana”

Pa nastavlja.

“Nadalje, besramni ste u laganju hrvatskim građanima. Hodate okolo po Hrvatskoj pred izbore i nemate srama iznositi neistine kako je vlada ‘dala’ novac. Nije. Novac ‘daju’ hrvatski porezni obveznici, zapravo ostatak novca koji niste uspjeli zamračiti po uzoru na podružnicu vaše stranke u Požegi. Kad smo već kod Požege, što mislite koliki je rejting na moralnoj ljestvici vaše stranke kada bivšeg gradonačelnika, USKOK-ova osumnjičenika, smjestite na radno mjesto u bolnici, pritom izazivajući prekid radnog odnosa jedne žene s pokvarenim pojašnjenjem ‘mora čovjek negdje raditi, nema prihod’. Za prihod otpuštene žene ne marite, bitno da su ‘vaši’ osigurani”, piše Ahmetović.

“Pričate o divljaštvu? Bravo! Kako zovete činjenicu da članovi vaše dva puta nepravomoćno za korupciju presuđene interesne sljedbe po vrtićima u šibenskom zaleđu dijele pogače s HDZ-ovim logom? Zar i nevinu djecu morate od malih nogu učiti korupciji i klijentelizmu?

I malo o diktatorskim sklonostima. Takve sklonosti ima onaj koji:

– upire prstom u novinare i govori im kako trebaju izvještavati

– ‘društvenim talogom’ etiketira sve one koji ne misle kao on

– štiti i čuva kleptomanske državne dužnosnike koji sisaju javni novac

– na obustavu lijekova bolnicama odmahuje rukom

– kao ‘veliki državnik kojemu frenetično kliču i slave ga svi narodi Europske unije’ nije u stanju vlastitoj zemlji osigurati cjepivo, nego mu se građani odlaze cijepiti u susjedne zemlje

– koristi priču o manjinama kao smokvin list kako bi prikrio sustavno razgranatu korupciju u pravosuđu”, nabraja.

Čovjek iz sjene

Konstatirala je da procese u HDZ-u vuče netko iz sjene.

“Trbuhozborce potražite u svojim redovima, izjave Velikog vođe ponavljate kao papige ne bi li opravdali status poltrona. Nemojmo se zavaravati, procese u HDZ-u vuče čovjek iz sjene koji je za ručicu doveo sadašnjeg, a dovest će i budućeg predsjednika vaše interesne organizacije. Toliko, pak, o daljinskom upravljaču.

Tamo gdje počinje HDZ, razum i poštenje prestaju”, piše.