fbpx

AHMETOVIĆ O PLENKOVIĆU: “Zbog diktatorskih sklonosti da ga možda zovemo ajatolah Andrej Veliki”

“Do danas nisam čula da je itko, tko je bio prozvan od strane predsjednika Milanovića, u javnom prostoru rekao da je ijedna teza koju je predsjednik iznio neistinita”, rekla je gostujući na N1 televiziji politička tajnica SDP-a Mirela Ahmetović.

“Mislim da to govori samo za sebe. Možemo razgovarati o načinu na koji predsjednik Milanović to govori, odnosno mogu reći da se SDP ne usuglašava s takvim načinom retorike u javnom prostoru. Međutim o istini treba progovarati pa sviđala se nekome ta retorika ili ne”, rekla je na početku Ahmetović za N1.

U nastavku se osvrnula i konkretno na Milorada Pupovca: “Ja moram priznati da mi je jako čudo da kada se spomene predstavnik manjine, Milorad Pupovac, u kontekstu nekih nezakonitih radnji, konkretno nesrazmjera prihoda i imovine Milorada Pupovca, onda svi to doživljavamo kao napad na Pupovca zbog njegove nacionalnosti. Znači li to da ne smijemo propitkivati zakonitost postupanja ijednog građanina koji nije većinske nacionalne pripadnosti, znači li to da su pripadnici manjina na neki način abolirani od nezakonitih radnji koje su počinili?

Govorimo o konkretnom slučaju, Pupovac je i kažnjen od strane Povjerenstva za sukob interesa s 4000 kuna zbog nenavođenja imovine koju posjeduje u svojoj imovinskoj kartici. Ne bih se na Plenkovićevom mjestu igrala s takvim izjavama koje su apsolutna neistina jer upravo takvim izjava Plenković zaziva neke crne duhove u naše društvu, podržava ih i podiže ih na noge, a koji zbog potpuno pogrešnih temelja prozivaju tog isto Pupovca ili bilo koga drugog koga on predstavlja”, govori.

Dodaje i kako je Zoran Milanović rekao štošta na račun mnogih “koji su na ovaj ili onaj način ugrozili napredak ove zemlje”.

“Konkretno Pupovac je ugrozio napredak ove države podržavajući odluku HDZ-ove većine da se o prijedlogu predsjednika ne raspravlja, odnosno stavši na stranu Gordana Jandrokovića i povećavajući njegove ovlasti onoliko koliko ne bi trebale biti. Pupovac i svatko od nas koji obavljamo javnu dužnost moramo biti svjesni, mi odgovaramo građanima i u tom smislu ne postoji pitanje koje se ne smije uputiti bilo kome od nas bez obzira na vjersku ili nacionalnu pripadnost.

Ako nismo spremni snositi odgovornost za svoje postupke nemamo što raditi u politici. U tom smislu mislim da bi bilo pretjerano da doživljavamo svaki put kad se pokuša propitati zakonitost postupanja Pupovca, mene ili bilo kojeg drugog saborskog zastupnika da naprosto stanemo pred mikrofon i sa suzom u oku se pozivamo na svoje nacionalno, vjersko ili bilo koje drugo opredjeljenje i insinuiramo da nas se napada upravo zbog toga”, objašnjava Ahmetović.

Reagirala je i na posljednje obraćanje premijera Plenkovića javnosti:

“Ja više ne znam na koji način bih reagirala na ovakvo ponašanje Andreja Plenkovića koji osim što docira novinarima, propituje i njihovu neutralnost i objektivnost, vidjeli ste kako se ponaša prema novinarki koja se usudi postaviti pitanje Andreju Plenkoviću. A taj njegov stav da bi on izabrao koga predsjednik treba predložiti pa bi ga onda HDZ-ova većina izglasala u Saboru znači da bi Plenković htio biti i predlagatelj i onaj koji će odrediti kako će HDZ glasati.

On bi htio da predsjednik predloži osobu koju on želi. Dakle, Andrej Plenković želi predložiti osobu koju bi predsjednik države fingirano predložio pa bi ga HDZ izglasao. Pa to mi sliči, ne na dikatatora, nego ne znam da li da ga zovemo ajatolah Andrej Veliki. Ja ne znam više na koji način takve diktatorske sklonosti Plenkovića nazvati i opisati”.