fbpx

ARBANASI NE PRIHVAĆAJU PLAN Nismo mi protiv Zdenka Zrilića ali zašto bi na njegovim parcelama izgrađenost bila drugačija nego na drugim parcelama?

Usred pandemije održana je rasprava oko plana za Uvalu Bregdetti, a mještani Arbanasa i dalje nisu zadovoljni. Nezadovoljstvo gradskoj upravi i primjedbe na Marušićev plan dostavio je Mjesni odbor u kojemu je od sedam članova. Od spomenutih sedam članova njih šest je iz HDZ-a kao i ljudi kojima su svoje primjedbe dostavili.

Konkretno, u Mjesnom odboru se čude zbog čega ih njihove stranačke kolege, a poglavito gradonačelnik Branko Dukić i pročelnik Darko Kasap, izbjegavaju i ignoriraju.

“Imali su popis i znali su da će velika većina članova Mjesnog odbora Arbanasi biti na prvoj raspravi, onoj u 10 sati. Bilo je logično da na toj raspravi bude i gradonačelnik Branko Dukić ili netko od dvoje njegovih zamjenika. Možda je bio i spriječen, ali onda se trebao ispričati. To je minimum. Ali, nije bilo ni gradonačelnika ni njegovih zamjenika ni pročelnika Darka Kasapa iako su neki od njih u vrijeme održavanja prve rasprave viđeni u šetnji gradom. Oni nas ignoriraju, i to samo zato što branimo interese svoga mjesta. Nismo mi nikakvi odmetnici. Zašto makar nisu on line prenosili raspravu u 10 umjesto u 13 sati?! Nikoga ne želim podcjenjivati, ali zašto su neki drugi sudionici u raspravi bili važniji od nas?! Kao da je nečiji interes bio da se nas ne čuje. Ne znam čiji je to interes, ali tako je ispalo, možda slučajno, ali možda i ne”, rekao je predsjednik Mjesnog odbora Zvonimir Rogić.

“Sve o planu kojeg je radio gospodin Marušić saznao sam iz medija! U korekcijama prvog plana smo sudjelovali, ali sada, za ovaj UPU, uopće nismo pozvani. Uz to, kao da je namjerno u raspravu o planu ubačena i tema o Prometnoj studiji koja uopće nije predmet rasprave, ta studija nikog ni na što ne obvezuje. A i o njoj smo sve saznali preko medija.”

“Ako smo mi predstavnici mjesta, a mjesto se s planom ne slaže, onda bi to bio jedan krajnje nedemokratski postupak. Ako smo već ”nebitni”, zašto nas onda uopće zovu?! Svi članovi Mjesnog odbora su iz privatnog sektora i dobro znaju da be investicija i investitora nema gospodarskog ni bilo kakvog drugog razvoja, ali smo protiv toga da društveni, opći interesi nisu na prvom mjestu. Nismo mi protiv Zdenka Zrilića i njegovih investicija niti smo protiv njemačkih investitora, ali je pitanje zašto bi na njihovim parcelama izgrađenost bila drugačija nego na drugim parcelama.”, kaže predsjednik Mjesnog odbora Zvonimir Rogić.