fbpx

BANGOURA O LEDU: Pere se zadnji veš privatizacije 90-tih. Uskoro će početi pranje privatizacije 2000-tih

Nakon što je Fortenova prodala Ledo stranoj multinacionalki, najavljena je i prodaja Jamnice. Zanimljivo je kako je rasprodaja kompanija bivših sastavnica Agrokora u hrvatskim medijima dočekana s riječima hvale, kao dobar posao.

To je komentirao poduzetnik i bivši tv voditelj Hamed Bangoura.

– Pere se zadnji veš privatizacije 90-tih. Još malo pa će početi pranje privatizacije 2000-tih. U sred proljeća pada novi snijeg, i tragovi se zameću. Nije prošao niti jedan dan, a meni je pomalo gadljivo gledati kako se u medijima hvali ta priča oko prodaje Leda. Posebno kada politika predstavlja to kao svoju veliku pobjedu, uz čitav bulumentu hrvatskih “stručnjaka” koji podupiru cijelu tu mučku i pljačku oko Agrokora od prvoga dana. Pssst…nemojte nikome reći…ode Ledo…pa pa, sljedeća je Jamnica – vode strateške pa pa… bogatstva na Baranji pa pa…, pa Podravka pa pa…, a na kraju sve će to Kraš zasladiti, ma koliko oni šutjeli o tome, jer to je ono “slobodno” tržište. Ništa nije ovdje ni slobodno ni ravnopravno. Sve je dobro dirigirano i odigrano, smatra Bangoura.

Podsjetimo, Fortenova grupa d.d. i Nomad Foods Limited potpisali su kupoprodajni ugovor za Poslovnu grupu zamrznute hrane, koja se sastoji od društava Ledo plus d.o.o., Ledo Čitluk i Frikom d.o.o. te nekoliko manjih povezanih društava, priopćili su u ponedjeljak iz Fortenove.

Vrijednost transakcije iznosi 615 milijuna eura. Sijedeća na redu za prodaju je Jamnica.