fbpx

BORG OSVAJA PODRAVKU! Martina Dalić se rješava svih potpredsjednika tvrtke

Inu su prodali Mađarima. Agrokor na kraju Rusima. Kako će završiti koprivnička tvrtka?

Nova predsjednica uprave Podravke Martina Dalić priprema bitne promjene u top menadžmentu koprivničke kompanije, piše portal Danica.

Kako za portal otkrivaju izvori bliski vrhu Podravke, ukinut će se funkcije potpredsjednika tvrtke, što je najviši menadžerski rang ispod uprave.

Bez najviših bi funkcija, tako, mogli ostati potpredsjednik za internacionalna tržišta Danijel Kocijan, potpredsjednik za korporativni marketing, razvoj i komunikacije Vedran Šimunović, potpredsjednica za korporativno upravljanje Ivana Širić i stariji potpredsjednik za operativnu efikasnost Dušan Tomašević.

Njima će, kako se priča, biti ponuđene druge funkcije unutar kompanije, osim Tomaševiću koji ima uvjete za mirovinu i ove bi godine mogao napustiti Podravku.

Već dugo se u Podravki govori o funkcijama potpredsjednika kojima je bivši predsjednik uprave Marin Pucar u poslovnim odlukama zaobilazio upravu gdje god je to bilo moguće.

Sličan model funkcioniranja već godinama egzistira i u INA-i, i to na temelju dioničarskog ugovora kojeg su potpisali tadašnji potpredsjednik Vlade Damir Polančec i čenik mađarskog MOL-a Zsolt Hernadi.

Tim je ugovorom Mađarima omogućeno da INA-om, de facto, upravljaju preko Odbora izvršnih direktora, čime su minorizirali ulogu uprave.

Kao član Uprave INA-e je zaposlen suprug Martine Dalić.