fbpx

CURI SVE VIŠE DETALJA U istrazi oko Bandićeve smrti i premijer Andrej Plenković!

Iako se niz Bandićevih suradnika nakon gradonačelnikove iznenadne smrti nastojao pobrinuti za to da detalji što odmjerenije dospiju na naslovnice, klupko se razmotalo nevjerojatnom brzinom pa se saznalo da je upravo Prica bila ta koja je u noći kada je gradonačelnik doživio srčani udar panično nazivala njegove najbliže suradnike, piše portal Dnevno.

U stanu na Vrhovcu prvi se pojavio Bandićev prijatelj, doktor Gzim Redžepi, koji je Pricu ispratio iz stana u kojem je dočekao Hitnu pomoć, pokušavajući reanimirati gradonačelnika. S pokušajima oživljavanja nastavili su i u bolnici Sveti Duh, no povratka nije bilo.

Te je noći Prica nezaustavljivo plakala. Plavuša koja je i inače vrlo blijede puti, izgledala je kao duh. Bila je svjesna da će se priča o njegovim posljednjim trenucima rasplesti u negativnom smjeru za nju osobno, piše Dnevno.

Takvu je sumnju potvrdilo i Državno odvjetništvo koje će postupati po kaznenoj prijavi i istražiti sve okolnosti Bandićeve smrti. Ključno pitanje kojim će se baviti, pitanje na koje i javnost traži odgovore, jest ono je li Bandiću na vrijeme pružena adekvatna pomoć, te bi li gradonačelnik bio živ da je Prica odmah pozvala Hitnu, a ne njegove suradnike, kako tvrde mediji.

U stanu s Bandićem

Isto tako će nadležne institucije uskoro morati utvrditi koliko ima istine u glasinama da su Bandić i Prica prije odlaska u stan u kojem ona živi otkako se razvela od Ivana Oreškog boravili u kafiću nasuprot Bandićevim fontanama. Pokojni gradonačelnik bio je prijatelj s vlasnikom tog objekta, u njega je imao toliko povjerenja da su navodno razgovarali i o najintimnijim stvarima.

S današnjim vrhom HDZ-a, odnosno premijerom Plenkovićem, Bandić je njegovao nešto profesionalniji odnos pa nisu zalazili po zagrebačkim kafićima i restoranima, a i za iznenadnu Bandićevu smrt premijer je doznao iz treće ruke. Kako doznaje Dnevno, uznemirena Prica te je noći kontaktirala vlasnicu stana, poznatu odvjetnicu Maju Cenić, sestru novinarke Dijane Čuljak i partnericu Bandićeva prijatelja, poznatog poduzetnika Sergeja Ivanovića. Cenić je u tim trenucima sa sestrom Dijanom bila na djevojačkoj večeri njihove prijateljice.

Nakon kratkog telefonskog razgovora u kojem je prijateljicu Pricu nastojala umiriti, navodno je stupila u kontakt s jednim političarom, bivšim šefom jedne stranke, otkrivajući mu da je Bandić preminuo. Ubrzo nakon toga taj političar naziva premijera Plenkovića, i govori mu što se dogodilo. Te iste noći, oko dva sata poslije ponoći, iz tog kruga poziv je primio i predsjednik Zoran Milanović, koji se nije javio. Tako se predsjednik ne bi trebao naći u istrazi o okolnostima Bandićeve smrti, a premijer možda i bi ako se bude pratio tijek poziva svih ljudi koji su znali što se dogodilo prije i za vrijeme dolaska Hitne pomoći. No dosta je teško da će do toga doći u Plenkovićevoj Hrvatskoj, jer bi šef policije trebao, osim premijera, istražiti i ulogu svojih prijatelja u tijeku poziva te večeri.