fbpx

Dalić gasi Podravkinu preradu istarske rajčice, a pod ‘Okuse mediterana’ podvaljuje tunu s Tajlanda

Nova HDZ-ova predsjednica uprave Podravke, Martina Dalić, prema pisanju Glasa Istre odlučila je zatvoriti tamošnji pogon za preradu domaće, istarske rajčice i to nakon 52 godina rada. Istovremeno nema problema s tim što Podravka pod dobro poznatim domaćim brendom ‘Eva’ nudi tunu s Tajlanda. I da stvar bude bolja to nam reklamira pod ‘Okuse mediterana’.

Na vrhu konzerve je i logo poznatog brenda ‘Eva’ za kojeg koprivnička kompanija na svojim web stranicama tvrdi da predstavlja ‘bogatu i zdravu riznicu ribljih proizvoda za pripremu ukusnih mediteranskih jela’. No, kupci koji vjeruju da kupuju ribu iz Jadranskog mora ili barem Mediterana, neugodno će se iznenaditi.

Naime, tuna koju Podravaka prodaje pod domaćim brendom, dolazi s Tajlanda, primorske provincije Samut Sakhon. Upravo je to označeno na poleđini Podravkinih konzervi: ‘Proizvodi Unicord Public Co. Ltd, Bankok, Tajland za Podravka d.d. Koprivnica’. Radi se najvećoj Tajlandskoj tvornici za konzerviranje i zamrzavanje ribe.

Podravkin ‘Okus mediterana’ tako u pomorsku Hrvatsku dolazi s – Tajlanda.

Hoćemo li se nakon gašenja Podravkinog pogona za preradu domeće, istarske rajčice istu ponovo ugledati na policama domaćih trgovačkih lanaca? Samo što će na kutiji malim slovima pisati da dolazi iz Italije?