fbpx

DOGOVORENO? Umjesto Krunoslava Capaka u Stožer ulazi Sanja Musić Milanović

Sve su glasnije priče da je na pomolu dogovor predsjednika Zorana Milanovića i premijera Andreja Plenkovića da umjesto Krunoslava Capaka mjesto u Stožeru civilne zaštite zauzme hrvatska ‘prva dama’ Sanja Musić Milanović.

Radi se također o zaposlenici Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koja promovira nužnost cijepljenja. Tamo je zaposlena na poziciji voditeljice Službe za promicanje zdravlja. Osobno je cijepila dio starije populacije u Petrinji.

Osobno se i sama cijepila, a video cijepljenja podijelila je na svom profilu na Facebooku. ”Cijepite se!” poručila je. A poslušao ju je i suprug – cijepio se i hrvatski predsjednik Zoran Milanović.

Sanja Musić Milanović ima podršku stranih farmaceutskih kompanija a jedna od njih, AstraZeneca financirala joj je studiju.

Ulaskom predsjednikove supruge u Stožer, Plenković bi otupio oštricu napada Zorana Milanovića na njega i njegovu vladu, koja se doduše vadi samo u slučajevima kad su Milanovićevi interesi ugroženi (kao mjere u praćenju Dragana Kovačevića u koje je upao ili izbor vlastitog čovjeka za Vrhovni sud). No, za tu uslugu, spekulira se, Planković i HDZ će dobiti MIlanovićevu podršku za njihovog kandidata za predsjednika Vrhovnog suda.

Podebljala plaću

S druge strane, predsjednikova supruga bi podebljala plaću sudjelovanjem u Stožeru a farmaceutske komoanije bi je još ljepše gledale i lakše financirale neke buduće studije.

U svakom slučaju, Sanjom Musić Milanović građani neće dobiti ništa više ili manje od onoga što su imali sa Krunoslavom Capakom.