fbpx

Dukić građane naziva budalama, Plenković talogom društva, a građani im odgovaraju: “Bolje i talog nego vaš skorup!”

Koliko su se HDZ-ovci razbahatili i izgubili kontakt sa realnošću dovoljno govore njihove posljednje izjave kojma redovito vrijeđaju građane. Adekvatan i brutalan odgovor u posljednje vrijeme dobili su od predsjednika Milanovića koji im se obraća na razini koju oni očito jedino razumiju.

Primjerice, zadarski gradonačenlik Dukić otvoreno članove oporbe i sve one koji su glasali za njih naziva “budalama”, a otvoreno se ruga i sa konstruktivnim kritikama oporbe nazivajući te kritike “političkim pafletićima”. Gradonačelniku je očito neka supstanca pojela mozak ili se tu radi o nečem još gorem? Na istom tragu ponaša se i hrvatski premijer Plenković koji u stilu sjevernokorejskog diktatora provodi politiku, kako unutar HDZ-a tako i općenito Hrvatske, javno se uplićući u hrvatsko pravosuđe. Nakon što ga je predsjednik Milanović zbog istog prozvao te napao njega i sve njegove HDZ poltrone koji mu pomažu da i dalje drži kontrolu nad hrvatskim pravosuđem, premijer Plenković naziva “talogom društva” sve one koji Milanovića podržavaju u njegovoj kritici vlasti.

No pitamo se tko je zapravo u Hrvatskoj ‘talog društva’? Građani koji teže promjenama, transparentnoj državnoj i lokalnoj upravi, pravednom i nekorumpiranom pravosuđu, jednakosti svih građana.. ili HDZ-ovci koji nam upravo to žele oduzeti?! Je li “talog društva” netko tko ulaže svoju energiju i svoja sredstva kako bi Hrvatska sutra bila pravednija država, ili primjerice je ‘talog društva’ gradonačelnik koji svakodnevno na enormnim količinama kokaina i alkohola iz lokalnog kafića “upravlja” jednim gradom, u kojem je betonski blok transparentniji od njegove uprave?!

“Bolje i talog neg vaš skorup”, “talog si ti anemični i tvoji udbokradezeovci..”, “talog si ti, a ne ja koji nisam bio anemičan kad je bio Domovinski rat”, “ne vrijeđajte nas koji podržavamo Milanovića jer je koncentracija taloga u vašoj stranci”.. samo su neki od komentara koji su građani uputili danas premijeru Plenkoviću i HDZ-ovcima.

Po svemu sudeći, stvari su se tek počele zakuhtavati.