fbpx

HDZ KAO SEKTA TRAŽI ‘MLADE SNAGE’: Djeci u vrtić donijeli pogače sa svojim logom!

Djeca iz Dječjeg vrtića Drniš dobila su uskrsne pogače, a na vrećici nije bilo deklaracije već samo naljepnica s logom HDZ-a i tekstom “Sretan Uskrs želi vam HDZ Šibensko – kninske županije”. HDZ se iz stranke polako ali sigurno pretvara u sektu koja ne bira načine da privuče nove članove i motivira glasače pa makat to bilo i preko njihove djece u vrtiću koju potkupljuju uskrsnim pogačama bez istaknutog proizvođača, deklaracije ili roka trajanja.

“Na ambalaži proizvoda nema nikakve deklaracije, tko je proizvođač, rok trajanja, sastav apsolutno nikakav podatak osim ‘famoznog’ loga te političke sekte. Unos ovakve vrste hrane u vrtić je zabranjen. Je li ovo neka bakica u kućnoj radinosti pakirala, u ovo veselo doba pandemije? Odakle je došao ovaj proizvod? Je li ovom mjesto u vrtiću? Je li ovo poruka roditeljima za koga glasati?! Je li ovo oblik edukacije roditelja? Jeli ovo ucjena? Dakle ako želite dobro svom djetetu, znate što vam je činiti? Učlanite ga u HDZ! Ovo se dogodilo sad u predizborno vrijeme, danas, u četvrtak”, kazao je revoltirani roditelj.

No, problem kojeg roditelji ističu nije donacija nego velike naljepnice s HDZ–ovim logom i činjenica da je prehrambeni proizvod ušao u vrtić mimo pravila da na sebi mora imati deklaraciju sa sastavom i alergenima. Uz to, zamotane su u vrećicu koja je samo zavezana, a ne znaju je li zamotana u sterilnim uvjetima. Članica predsjedništva županijskog ogranka HDZ-a, Anita Aužina, koja je pogače donijela u crtić nije htjela reći gdje ih je kupila.