fbpx

HDZ TVRDI DA ČOVJEK UHIĆEN SA 70 KG KOKAINA NIJE NIHOV ČLAN Bio im je na listi, ovo je slika koju su danas izbrisali!

HDZ se ograđuje od svog kandidata na lokalnim izborima Anđelka Oršulića, (35), koji je uhićen u policijskoj akciji zbog sumnje u povezanost sa švercom 70 kilograma kokaina preko luke Ploče. Oršulića je policija, kako je jučer priopćeno, zatekla dok je iz kontejnera kojim je droga stigla iz Ekvadora vadio pakete s kokainom, piše Telegram

Inače, kontejner je u kojem su se nalazile banane naručila je tvrtka u suvlasništvu Katarine Ujdur, bivše gradonačelnice Metkovića (MOST). Ona, kako je rečeno na konferenciji za medije u Policijskoj pravi dubrovačko-neretvanskoj, nema veze s krijumčarskim lancem, dok je Oršuliću, te ostalim osumnjičenima među kojima je i zagrebački hotelijer Oliver Čokara, određen istražni zatvor.

Kandidat HDZ-a na lokalnim izborima

Jučer je Telegram prvi objavio da je Oršulić HDZ-ovac i da je bio kandidat te stranke na više lokalnih izbora – 2014. i 2018. godine. Prema javno dostupnim rezultatima 2014. je čak i ušao u Mjesni odbor Komin, dok mu to 2018. nije uspjelo.

U međuvremenu je raskinuo i suradnju s Nogometnim klubom Gusar u kojem je do prije par godina bio igrač, a zatim neko vrijeme i pomoćni trener.

HDZ: Anđelko Oršulić nije član stranke

Iz HDZ-a Ploče danas su se oglasili priopćenjem. Kažu da Anđelko Oršulić nije njihov član, niti je ikada bio član HDZ-a.

“U dva navrata bio je kandidat na stranačkoj listi za mjesne odbore i za gradsko vijeće, kao nezavisni kandidat i nestranačka osoba”, objašnjavaju. Ovdje valja naglasiti da javnog uvida u članstvo stranaka nema.

Anđelko Oršulić evidentno je bio blizak i HDZ-u i njegovoj politici kada je pristao biti kandidat te stranke u više izbornih ciklusa.

I premijer Plenković fotografirao se s njim tijekom kampanje 2017. godine. S tom fotografijom su se iz HDZ-a Ploče tada javno pohvalili na službenom Facebook profilu. Danas, nakon što je Oršulić završio u narko-skandalu, fotografija njega i predsjednika HDZ-a je uklonjena.