fbpx

HDZ UHLJEBIO ČLANA POD ISRAGOM USKOKA: “Pa čovjek nema prihoda. Od čega će živjeti?!”

Darko Puljašić, HDZ-ov gradonačelnik Požege, kojeg istražuje USKOK zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela trgovanja utjecajem, dobio je posao.

Kako je zbog afere morao napustiti sabor, a gradonačelnički posao je obavljao volonterski, izgubio je primanja. Zato su ga sada uhljebili.

U Domu zdravlja će se brinuti o sanitetskim vozilima, dali otkaz djevojci koja je tamo radila prije njega

Zaposlen je u Domu zdravlja Požeško-slavonske županije, piše Telegram, i to na radno mjesto rukovoditelja Sanitetskog prijevoza. Trebao bi početi raditi 1. travnja.

Na pitanje Telegrama zašto je Puljašić zaposlen predsjednik Upravnog vijeća Doma zdravlja Drago Gašpar odgovorio je ovako:

“Zašto? Pa čovjek nema prihoda. Od čega će živjeti?!”

Dodao je i da Puljašić nije zaposlen preko javnog natječaja jer je još 2013., kada je bio ravnatelj te institucije, potpisao aneks koji mu omogućuje da se u nju vrati na odgovarajuće radno mjesto.

Gašpar dalje objašnjava da mu ništa nije sporno.

“On je izabrao da plaću prima u saboru, a da gradonačelnički mandat obavlja volonterski. Stoga je normalno da je sada zatražio da se vrati na stari posao. Međutim, kako ustanova trenutačno ima ravnatelja, postavljen je na poziciju rukovoditelja Sanitetskog prijevoza jer je to u rangu njegove diplome ekonomista”, izjavio je za Telegram šef Upravnog vijeća Gašpar, uz ogradu da se Puljašić prvi javio njima, i to pisanim putem.

Da bi se Puljašiću dao posao, otkaz je dobila djevojka koja je na radnom mjestu rukovoditelja Sanitetskog prijevoza bila zaposlena kao zamjena na određeno vrijeme. Nije otkrio više detalja o toj zaposlenici.

USKOK pokrenuo istragu protiv gradonačelnika Požege i njegovog zamjenika

USKOK je u siječnju ove godine, na temelju kaznene prijave PNUSKOK-a, donio rješenje o provođenju istrage protiv gradonačelnika Požege Darka Puljašića i njegovog zamjenika Marija Pilona zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela trgovanja utjecajem.

“Osnovano se sumnja da su tijekom siječnja 2020. godine, I. okr. koristeći se autoritetom gradonačelnika Grada Požege i II. okr. koristeći se autoritetom zamjenika gradonačelnika Grada Požege te predsjednika skupštine trgovačkog društva Komunalac Požega d.o.o. (dalje Komunalac), u kojem trgovačkom društvu Grad Požega ima većinski osnivački udio, zatražili od direktora navedenog trgovačkog društva da postupak javne nabave za izradu energetskih certifikata i glavnih projekata za energetsku obnovu stambenih zgrada kojima je to društvo upravitelj provede tako da pogoduje točno određenim izvođačima.

Tako su okrivljenici tražili da Komunalac u postupku javne nabave za svaku pojedinu stambenu zgradu uputi pozive za dostavljanje ponuda za obavljanje navedenih usluga onim ponuditeljima na koje ga oni upute, a da će potom ti ponuditelji u skladu s dogovorenim osigurati još dvije ponude drugih ponuditelja te će svoje ponude međusobno uskladiti tako da najpovoljniji ponuditelji budu upravo oni izvođači koje su odredili okrivljenici pri čemu bi se postigle najviše dopuštene cijene koje za sufinanciranje prihvaća Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, na što direktor Komunalca nije pristao”, priopćeno je.

Podsjetimo i da je premijer Plenković zbog te afere raspustio organizaciju HDZ-a u Požegi.