fbpx

Horvatinčić opet traži odgodu odlaska u zatvor! Tvrdi da su mu atrofirali mišići

Tomislav Horvatinčić jučer je zatražio sedmomjesečnu odgodu odlaska u zatvor. “Dana 15. ožujka 2021. zaprimljena je dopuna molbe osuđenika, kojoj je dopuni priložena i liječnička dokumentacija osuđenika, uključujući otpusno pismo Bečke klinike”, informacija je da zagrebačkog Županijskog suda.

“U dopuni osuđenik moli odgodu izvršavanja kazne zatvora od 7 (sedam) mjeseci jer mu je, po obavljenoj operaciji zbog izražene atrofije mišića, preporučeno obavljanje fizikalne terapije i rehabilitacije u trajanju od 6 (šest) mjeseci.

Također, jer se na kontrolne preglede Klinici u Beču mora javiti u lipnju i rujnu 2021.”, doznajemo sa Županijskog suda u Zagrebu.

Horvatinčićeva je molba danas proslijeđena Zatvorskoj bolnici u Zagrebu čiji bi liječnici trebali utvrditi “proizlazi li iz liječničke dokumentacije osuđenika da se kod njega radi o znatnom pogoršanju postojeće kronične bolesti za čije liječenje nema uvjeta u zatvorskom sustavu”, pojasnili su nam na Županijskom sudu.

Horvatinčić je osuđen na četiri godine i deset mjeseci zatvora zbog izazivanja pomorske nesreće u kojoj su u kolovozu 2011. godine kod otočića Lukovnjaka poginuli supružnici Francesco i Marinela Patella Salpietro. Dva puta su presude u ovom predmetu padale na višim instancama, da bi u prosincu 2019. godine zadarski Županijski sud kaznu dosuđenu Horvatinčiću proglasio pravomoćnom.

Kako je nastupila pravomoćnost tako su započele i odgode osuđenikova odlaska u zatvor. Istodobno, dok su sudovi uvažavali njegove argumente i zbog teškog zdravstvenog stanja mu prolongirali izvršenje kazne, novinari su ga snimali kako ispija kave i druži se s prijateljima po kafićima.